[Çözüldü]ses yok!

Başlatan delete, 08 Ekim 2011 - 22:39:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delete

iyi geceler. linux-ubuntu 11.04 kullanıyorum. ses hiç çıkmıyor. internet ortamında da ses yok, pc den ses dosyaları açıyorum ama ses yok. ses sınamadan ses geliyordu. ses kartını taktım söktüm. ses sınamdan ses şimdi hiç yok. harici Creative Ses kartı . windows işletim sisteminde ses var. ses kartını vidasını takmıyorum. tam takarsam windowstan ses gelmiyor. windows ta ses var ubuntu ses olmaması çözümü ne olabilirir?

BayboraKaan

killall pulseaudio
Ardindan
pulseaudio

Bir dene olmazsa o zaman baska cözüm yolu bakariz.

Birde;
lspci

Ciktisini alalim.

delete

BayboraKaan kodlama işlemi nasıl yapacağım? soru içinde soru çıktı. açıklama imkanınızı var mı? kodlama işini hiç bilmiyorum. foruma windows üzerinden yazıyorum. ubuntuda klavyedeki harfler farklı nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

BayboraKaan

Ucbirimi calistirip verdigim kodlari gireceksin. Ubuntuda klavyem farkli derken neyi kastediyorsunuz.

karizmaxi

öncelikle klavye düzenini düzelmeniz yararınıza olur menüye girnce klavye yazın klavye düzeni ayarlarından klavyenizi türkçe olarak ayarladıktan sonra sorun kalmayacaktır kodlama dediğiniz işlem ise yine menüden uçbirim yada terminal diye aratın açın çalıştırın ve verilen kodları kopyalayıp yapıştırın
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

delete

ubuntudan yazıyorum. klavye duzeni turkce q  yaptim. sonunda becerdim. teşekürler.  verilen kodları yapıştırdım kapattım. kodları bitişik yazdım. yaptığım işlem doğrumudur? q yaptım ama size yazarken sorun yok. fakat ofisde yazarken ı harfi i i harfi ise virgül oluyor.

heartsmagic

lspci
lsmod

Bu komutları ayrı ayrı verip, çıktılarını buraya geçeceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

delete

''Bu komutları ayrı ayrı verip, çıktılarını buraya geçeceksin.'' açıklarmısınız? kurulu uygulamalardan uçbirim ayrı ayrı kopyalayıp yapıştırıyorum ve kapatıyorum.

BayboraKaan

@delete
lspci
Diye ucbirime yazacaksin ve cikan bütün yazilari isaretleyip kopyala diyeceksin ve code etiketi ile ileti yazdigin pencereye yapistiracaksin bu kadar zor mu bu islem?

delete

bayborakaan benim cok zor gibi ses kartimi degistirsem iyi olur cok calismaliyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ekim 2011 - 18:39:40

bayborakaan ses tercihlerinden kurcalaya kurcalaya yaptim ses var