Template aramak ve bulamamak

Başlatan hedzuben, 10 Ekim 2011 - 20:57:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hedzuben

Merhaba! Kendi firmam için domain ve hosting kiraladım. Gelin görün ki aylardır "site yapım aşamasındadır" yazıyor. Web programcılığından anlamıyorum. Hazır bir cms veya template bulup kurayım dedim. Bir tane buldum. Tam istediğim gibi; sade ve kullanışlı. Ama ücretli. Maalesef o kadar para veremem. Bana bu temanın ücretsiz olanını(wrz değil) veya ona benzeyen bir tema bulabilir misiniz? Ya da kendim geliştirmem mümkün mü? Basit gibi duruyor ama en son notepad üzerinden html ile site yaptığım için oldukça cahil sayılırım :D C biliyorum. php C ye benziyor diye duymuştum.

sem

Evet, değişkenlerin faaliyet alanı, ömürleri, ";" atomu ile ifadeleri sonlandırma, blokların küme parantezi ile birbirinden ayrılması vs gibi konularda PHP ile C birbirine benziyor. Bu konularda kafanızı C programcısı olarak karıştırabilecek iki şey var; değişkenlerin $ ile kullanılması ve de tür belirtme zorunluluğu olmaması.

Bunun dışında en büyük fark PHP nesne yönelimlidir. Benim de uzman olduğum bir konu değil fakat bağlantı verdiğiniz yerde pop menüler gibi birimler var...

Bunlar PHP ile yapılabilen şeyler değil... PHP'yi sadece server üzerinde çalıştırabilirsiniz. Bu gibi tarayıcıda çalışan görsel şeyler için JS gibi şeylere bakmanız lazım...

Onun da söz dizimi C gibidir, ";" atomu ile ifadeler sonlanır. JS'de de tür bildirmezsiniz. Tam olarak özelliklerini karşılamadığını düşünsem de nesne yönelimli olarak geçiyor sanırım.  Nesneleri Python nesnelerine daha çok benziyor.

Yani sadece html ve PHP ile olacak iş değil gibi... DHTML, CSS, JS, PHP, JSON vs... Kim bilir daha neler çıkar kullanmanız gereken... =) İyisi mi siz parasını verin =)  Şakası bir yana; vaktinize bağlı... Bunları öğrenmesi çok çok vaktinizi almaz..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ekim 2011 - 21:17:50

EK: İlle de PHP bilmenize gerek yok bu arada... Python dilini biliyorsanız Python CGI modülü ile PHP yapabielceklerinizi Python ile de yapabilirsiniz... Hatta Sunucu çok sıkıntı değil, kendi işimi soketlerle halledebilirim derseniz CGI'a da gerek kalmayabilir... Python BaseHttpServer ile ThreadMix ile bir sınıf yaratınca 10 satırda Sunucu yazmış olyorsunuz... GET, POST gibi methodların üzerine yazmanız gerekiyor tabii...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hedzuben

Maalesef Python da bilmiyorum. Cahillik ve fakirlik diz boyu anlayacağınız :D

alquirel

Alıntı yapılan: sem0900 - 10 Ekim 2011 - 21:15:04
...
JS'de de tür bildirmezsiniz.
...
Küçük bir düzeltme geçeyim dedim. JS'de de tür bildirmezsiniz ama kullanacağınız değişkeni PHP'den farklı olarak var ile tanıtmak zorundasınız.

@hedzuben,
Bağlantısını gönderdiğiniz şablon basit bir şeye benziyor. Eğer PHP HTML CSS JS gibi dilleri öğrenesiniz varsa bu şablonu kendiniz tasarlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Aksi takdirde ücretsiz benzeri bir şablon bulunabilir bence, gerçi Drupal'den hiç anlamam ama ;)

sem

Alıntı yapılan: alquirel - 10 Ekim 2011 - 21:31:51
Alıntı yapılan: sem0900 - 10 Ekim 2011 - 21:15:04
...
JS'de de tür bildirmezsiniz.
...

Küçük bir düzeltme geçeyim dedim. JS'de de tür bildirmezsiniz ama kullanacağınız değişkeni PHP'den farklı olarak var ile tanıtmak zorundasınız.
...

Selamlar... Şey yarıştırmak gibi olmasın da  =) Ben de ufak bir düzeltme geçeyim.. var ile tanımlama zorunluluğu yoktur aslında. Fakat var ile tanımlarsanız bir değişkeni ilk nerede  tanımladığınızı karıştırmazsınız. Yani programcıya kolaylık sağlar fakat zorunlu değildir =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hedzuben

Alıntı yapılan: alquirel - 10 Ekim 2011 - 21:31:51
@hedzuben,
Bağlantısını gönderdiğiniz şablon basit bir şeye benziyor. Eğer PHP HTML CSS JS gibi dilleri öğrenesiniz varsa bu şablonu kendiniz tasarlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Aksi takdirde ücretsiz benzeri bir şablon bulunabilir bence, gerçi Drupal'den hiç anlamam ama ;)
Drupal olması şart değil. Edindiğim genel kanıya dayanarak php tabanlı bir site olsun istiyorum ama onda da ısrarcı değilim.

alquirel

Demek ki alışkanlıklar mecburiyet olarak algılanmaya başlamış bende :)
Tek kalemle üzerimi çizdim, başlığın konusu dağıtmayayım.

Drupal olması şart değilse Wordpress'te birçok ücretsiz tema var, hem de temalar genelde a'dan z'ye birçok özelliğini ayarlanabilir olarak sunuyor yönetim sayfasında. Wordpressin sitesine kendi zevkinize göre bir göz atın derim. Mesela "arras" teması özellikli ve kullanışlıdır.

hedzuben

Alıntı yapılan: alquirel - 10 Ekim 2011 - 21:54:50
Mesela "arras" teması özellikli ve kullanışlıdır.

"arras" yazınca birşey çıkmadı :s

alquirel

Arras için şöyle alalım. :)

Arras şart değil, bir önceki iletide verdiğim bağlantıda daha güzelleri var ;)

hedzuben

Alıntı yapılan: alquirel - 10 Ekim 2011 - 22:09:28
Arras için şöyle alalım. :)

Arras şart değil, bir önceki iletide verdiğim bağlantıda daha güzelleri var ;)

Açıkçası bu benim firmamın profiline pek uymuyor. Daha sade ve açık renklerin hakim olduğu bir tasarım arıyorum tıpkı mesajın başında linkini verdiğim site gibi. Diğer temalara bakayım ama bu wordpress sitelerinin hepsi blog gibi mi oluyor? Yani aşağı doğru kayan şekilde. bloglar, facebook veya tumblr gibi yani.

alquirel

Evet blog şeklinde oluyor ama kontrolü de tamamen kullanıcıya veriyor, yani pür blog şeklinde kullanmayı bir yana bırakıp kendi sisteminize kendi kurumunuza uygun hale getirmeniz mümkün gerekli kodlarla.

Yani geliştirilme mantığı blog ama tek kullanım alanı blog değil...

Mesela şurada sıradışı Wordpress site örnekleri var. Sadece tek kullanım alanının blog olmadığını göstermiş olmak için veriyorum bağlantıyı...