1 TB Harddiskimi Gösteremiyorum

Başlatan ViolenTornado, 05 Ekim 2011 - 18:08:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ViolenTornado

violentornado@violentornado-pc:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for violentornado:

Disk /dev/sda: 640.1 GB, 640135028736 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 77825 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x76692ca8

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1        1912    15358108+  1c  Gizli W95 FAT32 (LBA)
/dev/sda2   *        1913        1925      102400    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3            1925       15036   105314304    7  HPFS/NTFS
/dev/sda4           15037       77826   504353793    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5           21369       77826   453487616    7  HPFS/NTFS
/dev/sda6           15037       20994    47850496   83  Linux
/dev/sda7           20994       21368     3009536   82  Linux takas / Solaris

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

Komutu sonrasında en başta görünen gizli bölüm nedir bunu nasıl görünür yapabilirim. Şu anda 1 tb harddiskimi açamıyorum  forumdaki bir çok şey denedim fakat pek çözüm olmadı. Ben bunları nasıl gösterebilirim? Windows 7' de denediğimde de orada biçimlendirilmisin mi uyarısı veriyor sizce ne napmam gerekiyor ? Bu harddiski Windows 7 kısmında biçimlendirme yapmaktan başka bir çarem yok mu yoksa Ubuntuda hiç mi görmüyecek bu harddiskimi . :S. Sizce ne yapmam lazım başka önerilerinizi bekliyorum forumdaki disk biçimlendirme, elle ekleme gibi çözümleri denedim fakat yapamadım birde mount komutunu falan kullandım ama yapamadım.

barış

GParted ile de biçimlendirebilirsiniz.

ViolenTornado

Bunun içinde benim 700 gb bir verim var bunu biçimlendirmeden kurtaramazmıyım

BayboraKaan

@violenTornado hardiskin formati nedir?

ViolenTornado

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 05 Ekim 2011 - 20:14:16
@violenTornado hardiskin formati nedir?

Yanlış hatırlamıyorsam ntfs idi yada en kötü ihtimal fat'tır. Olmaz diyorsanız zaten direk biçimlendircem sonra işte kurtarmayı denicem ne kadar sürecek göreceğiz artık bakalım. Ama öneriniz varmı biçimlendirmeden bu harddiski düzeltme yöntemi?

BayboraKaan

Benim anladigim Ubuntu Harddisk'i görmüyor. Bicimlendirince görecek mi? Pek bu gibi konularla ugrasmadigim icin bilgisi olan birini beklemeni tavsiye ederim.

ViolenTornado

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 05 Ekim 2011 - 20:59:02
Benim anladigim Ubuntu Harddisk'i görmüyor. Bicimlendirince görecek mi? Pek bu gibi konularla ugrasmadigim icin bilgisi olan birini beklemeni tavsiye ederim.

Şöyle diyeyim ubuntu' da harddiskimi görüyor ama yukarıki gibi gizli bölme olarak görüyor bunun nedeni harddiski sanırım veri attıktan sonra güvenli kaldır demedinden oldu. Çünkü ben bu harddiskimi çok uzun zamandır kullanıyordum ilk defa geldi başıma. Ayrıca ben bunu ubuntu' da kullanıyordum zaten ama şimdi kullanamıyorum nedeni yukardaki belirttiğim gibi slında biçimlendirsem hiç bir sorun olmayacağı sadece. Ama biçimlendiremiyorum çünkü bunu biçilendirirsem hiç verimi alamayacağım kaybetme sorunu. Linux görüyor fakat açmıyor, windows 7 görüyor açmaya çalıştığımda disk biçimlendir çıkması sorun bu ama bir türlü düzeltemedim forumda araştırma vs yaptım baya, elimle eklemeye çalıştım yinede olmadı bu gidişle biçimlendireceğim .

zeitgeist

Ubuntu'da disk görünüyor demişsin ama fdisk çıktısında 1 tb lık bir disk yok. Disk takılıyken mi almıştın bu çıktıyı?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

BayboraKaan

ViolenTornado

Alıntı yapılan: zeitgeist - 05 Ekim 2011 - 21:11:30
Ubuntu'da disk görünüyor demişsin ama fdisk çıktısında 1 tb lık bir disk yok. Disk takılıyken mi almıştın bu çıktıyı?

Şu anda tam hatırlamıyorum ama bu komutları ve bunun yanında bir çok komutu denedim misal eskiden direk takdığımda gelen diskti. Artık windows 7' de biçimlendir uyarısı gelen disk ubuntuda da çalışmaz olmuştu ve bunu takılıyken aldım Fedora gibi sistemlerde denedim yine aynı durum, bir kaç komut daha denemiştim takılı olduğuna dair bilgiler geliyordu misal komut verdiğimde Western diye gösteriyor aynı komutu söktükten sonra denediğimde Western falan gidiyordu fakat ne kadar denediysemde nafile artık işimiz kurtarma programlarına kaldı ne yapalım

decent

Gparted disk listesinde görünüyor mu ?

Ayrıca, diski çıkarıp tekrar takın ve
sudo blkid çıktısına da bakalım.

Alternatif yöntem:
Linux olmayan tarafta disk üzerinde sağ tıklayıp özellikler>Araçlar>Diski hatalara karşı denetle
Sistemi Linux olmayan taraftan yeniden başlatırken disk gözden geçirme yapacaktır.

ViolenTornado

Alıntı yapılan: decent - 06 Ekim 2011 - 02:16:30
Gparted disk listesinde görünüyor mu ?

Ayrıca, diski çıkarıp tekrar takın ve
sudo blkid çıktısına da bakalım.

Alternatif yöntem:
Linux olmayan tarafta disk üzerinde sağ tıklayıp özellikler>Araçlar>Diski hatalara karşı denetle
Sistemi Linux olmayan taraftan yeniden başlatırken disk gözden geçirme yapacaktır.

Artık biçimlendirdim @decent ama bu yöntemi bir kişi daha yapmış fakat CMD üzerinden, dediğin yöntem üzerinden ne yaptıysam nafile. Düzelmiyor windows olan kısımda onu  denediğimde karşıma tek çıkan sistem raw olmuş olarak görünüyor. Yani düzeltemedim bu şekilde olduğu için pek çözüm gösteren yok herkes recovery önermiş. Yukardaki @eribol için verilmiş şey ile benim sorunum aynı değil. Fakat dediğiniz windows üzerinde o yöntemleri denediğimde karşıma çıkan uyarı direk olarak harddisk biçimlendir uyarısı çıkması yani sistem üzerinde chkdsk bile yapamıyorum. Ne yaparsam yapayım karşıma aynı hata. Yaklaşık olarak 5 saat uğraştım olmadı aynı yöntemler geliyor onun için biçimlendirm çarem kalmadı ben uğraşmaktan yoruldum açıkcası :)