[Çözüldü] Root şifresini değiştirdikten sonra eski şifreyi yine istiyor

Başlatan linuxchu, 28 Eylül 2011 - 08:59:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

linuxchu

Selam arkadaşlar,

Benim sorunum, root kullanıcının şifresini değiştirdinten sonra açılışta yeni şifreyi soruyor ama masaüstü geldikkten sonra benden açılan bir pencerede eski şifreyi girmemi istiyor. Bu şifreyi girmezsem yani bir kaç kez çıkış dersem pencere kapanıyor ama pc internete bağlanmıyor.

Açılan penceredeki mesaj şu şekilde

Enter Password to unlock your login keyrings

The password you use to log in your computer no longer matches that of your login kkeyrings

Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Kolay gelsin

(Edit: Zaten root kullnıcısından başka kullanıcı da yok. Şifre değişikliğini System-Adminstration-Users and Groups- Password bölümünün karşısında change ile yaptım)

cagriemer

http://maketecheasier.com/auto-unlock-keyring-manager-in-ubuntu-intrepid/2009/03/14 adresindeki islemleri uygulamayi dener misiniz? Son adimda new password dedigi yere yeni sifrenizi gireceksiniz.

linuxchu

Hocam teşekkürler

şöyle bir durum var.

1. o kişi tool a Go to Applications -> Accessories -> Password and Encryption Keys şeklinde gitmiş.
bende system-preferences altında buluyorum accessories altında yok.

2.en önemlisi hocam bende anlatan kişinin işlemleri yaptığı tooldaki  Edit-Preferences altında Highlight the login menüsü yok sadece diğer iki seçenek var.

linuxchu

Hocam çok teşekkür ederim aslında ilk verdiğiniz linkte comment bölümünde bu sorun belirtilmiş ve yazıyı yazan kişi sürümden kaynaklı olduğunu söyleyip nasıl yapacağını söylemiş ama ben farkedemedim. İkinci verdiğiniz linkteki anlatım sorunumu çözdü.

Çok teşekkür ederim hocam

Başlığa Çözüldü ekliyorum.

cagriemer