Ubuntu server Firewall 'da Client Pc Lerle Mail alıp Gönderemiyorum

Başlatan ozgursendur, 22 Nisan 2011 - 09:28:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozgursendur

Arkadaşlar Merhaba;

Ubuntu server  10.04 LTS  kurdum ve Firewall Olarak Yapılandırdım Ustunde Squid,Dansguardian ve Transparent Proxy Olarak Yapılandırdım Client Bilgisayarlarım Ubuntu Firewall Üzerinden Sorunsuz  Nete Çıkabiliyorlar Fakat 25 ,587 110 Portlarını acmama rağmen  Clent Bilgisayarlarım ne mail alabiliyor nede mail gönderebiliyor Biryerde eksik birseylermi yapıyorum Bu konuda yardımcı olurmusunuz?

heartsmagic

Sunucu meselelerinden anlamasam da kullandığın eposta sunucusunun bir yerlerde "log" dosyaları yok mudur?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozgursendur

Şirketimizde  Tree Bir yapı var  mail sunucum ubuntu server  7,4 postfix uzerinde bunda sorun yok normal olarak cıkıs yapabiliyorum
fakat ben ayrı bır firewall kullanarak clentları nete cıkarabılıyorum fakat ne 25 ne 110 nede 3389 portlarım calısmıyor bu arada mail sunucum ve firewal farklı ıp bloklarında

heartsmagic

Bu durumda sorun eposta sunucusunda değil diyebiliyor muyuz? Dediğim gibi pek üzerinde çalıştığım şeyler değil bunlar, fikir yürütme adına bir şeyler karalayabiliyorum sadece. Haliyle üzerinde kullandığın güvenlik duvarı ve bunun yapılandırması da giriyordur işin içine.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozgursendur

Mail sunucumu test ettım herhangı bır sıkıntı yok fakat ben de 25 port 587 port 110 port acık olmasına ragmen bır turlu mail alıp gonderemıyorum

sdincsoy

Selam,
Pc lerde gateway ip adresin, firewall olarak yapılandırdığın linux makine ise eğer,
ip forward i enable etmemiş olma ihtimalin var mı acaba?