[Çözüldü]64 bit sisteme 32 bit sources.list

Başlatan zeusmaster, 27 Eylül 2011 - 20:34:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

arkadaşlar 11.04 64 bit sürümünü kullanıyorum ve kullandığım programların bazı kütüphaneleri 32 bitle hazırlanmış.Sorunlar yaşıyorum benimde aklım şöle bir çıkış geldi (tabi sistemi 32 bite çevirmeden)
sources.list dosyasının içinin tamamını 64 bit değilde 32 bit yansılarla doldursam acaba kuracağım kütüphaneler 32 bit mi kurulur?
olursa 11.04 32 bit kullanan biri sources.list in içindekileri burada paylaşırsa sevinirim
Up and Running...

zeitgeist

Source.list içeriğini değiştirsen dahi sistem 64 bit paketleri isteyecektir. Örneğin Nasıl belgelerimiz arasında göreceğin source.list dosyasını 32 ve 64 bit sistemler için de kullanabilirsin. Yani farkı oluşturan source.list dosyası değil.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Kaldı ki 32bit/64bit sources.list dosyası farklı değildir, her iki sistemde de aynı dosya kullanılır. Sistem kendisi halleder depo işini.
Kullandığın/kullanacağın uygulamaların 64bit kütüphaneleri,bağımlılıkları varsa:

1. 32bit'e dönebilir
2. 32bit'lik paketleri zorlayarak sisteme kurabilirsin.

İkinci yol pek önerilmez, zira sorunlar yaşanabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

benim bir şekilde 64 bit sistemime 32 bitlik kütüphaneleri kurmam lazım.Zorlama olayı nedir ?
Up and Running...

Ozmo

ubuntuyu bilmem ama debianda ia32-libs ve ia32-libs-gtk diye paket var 32 bit uygulamaları sorun olmadan çalıştıra biliyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Eylül 2011 - 22:13:35

olmadı 32 bit programı konsoldan aç hangi *.so dosyalarına ihtiyaç duydugunu yazıyor onların 32 bit sürümünü bulup /lib32 inin içine atıp şalıştıra bilirsin kolay gelsin...

heartsmagic

@Ozmo, işte bu şekilde kullanlan her .so dosyası sağlıklı olarak çalışmayabiliyor. Zorlama ile de aslında mantıken aynı şey yapılıyor, fakat konunun ucu farklı yerlere dokunuyor. Sen nasıl her 32bit uygulamayı, kütüphaneyi kullanabiliyorsun bilemiyorum. Eğer hepsi kullanılsaydı 64bit, 32bit ayrımının ne kadar anlamı olurdu?

@bahdem, dpkg için --force-architecture parametresi var, bunu kullanarak kurulum denenebilir.

sudo dpkg --force-architecture -i falanca.deb
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Alıntı yapılan: Ozmo - 27 Eylül 2011 - 22:11:00
ubuntuyu bilmem ama debianda ia32-libs ve ia32-libs-gtk diye paket var 32 bit uygulamaları sorun olmadan çalıştıra biliyorum...

Ubuntu'da da var.

eribol

Zaten artık depolarda 32bit için paketlerin yanına i386 isim eki geliyor(henüz Ubuntu'da olmayabilir ama neredeyse tüm dağıtımlarda durum bu). Yani kuruluyor tabii ki ama her zaman sorunsuz çalışacak diye bir kural yok. Misal flash ve java için 32bit kütüphaneler kuruluyor zaten ama bazı uygulamalar(özellikle elle kurulan uygulamalar) 32bit kütüphaneyi görse dahi ELF bilmem ne hatasını veriyor.

Demek istediğim olabilirliğinden ziyade sorunu uygulamaya indirgemek gerekir.