[Çözüldü] Görüntü gelmiyor

Başlatan sercangundogdu, 18 Eylül 2011 - 19:59:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gufabe

Menü>yönetim>giriş ekranını aç diğer kullanıcıların giriş yapabilmesi için süre 0 ise arttır; mesela 8 yap. Sonra yazılım merkezinden unity 2d yi kur. Etkin pencereleri kapattıktan sonra;
sudo gdm
Şeklinde dene bakalım giriş ekranına gelebilecek misin?

sercangundogdu

sercan@sercan-notebook:~$ sudo gdm
[sudo] password for sercan:

** (gdm-binary:2634): WARNING **: Failed to acquire org.gnome.DisplayManager

** (gdm-binary:2634): WARNING **: Could not acquire name; bailing out

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Eylül 2011 - 01:36:58

oturumu kapatıp tekrar açtım unity gelmiş ama tuhaf sanırım yapılandırmak gerekiyor

gufabe

sudo /etc/init.d/gdm restart

* yukarıdaki kodu girme şimdilik...

sudo update-grub

sercangundogdu

Tamam. Bu unity'yi nasıl adam edeceğiz. Benim asıl merak ettiğim soru grubu nasıl adam edeceğiz.

gufabe

Grub ekranı gelmedi mi?

*tabii yeniden başlattıktan sonra demek istedim.

sercangundogdu

Yeniden başlattım, grub gelmiyor değişen tek şey gdm geldi unity de açıldı diğer başlığı çözdük sanırım tabi unity sıfır ayar ben nasıl düzelteceğimi bilmiyorum panel şeffaf değil ve kaybolmuyor, üzerinde uygulamalar yok falan filan bunları nereden ayarlıyoruz. gerçi grub şu anda daha önemli

gufabe

Yazılım merkezinden ''başlangıç yöneticisi'' kurulumu yap. Eğer bu araç durumu düzeltemezse yeniden grub2 kurulumuna gidersin.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.msg165408#msg165408

Ekran kartı ve Unity için diğer başlıktakileri tekrar değerlendiririz. Önce buraya grub için geri bildirim yap.

Düzeltme: daha önce bir iletide menü>yönetim>giriş ekranı yazmam gerekiyordu. Onu düzelttim.

heartsmagic

Başka işletim sistemi yoksa Grub görünmez. İkinci bir işletim sistemi var mı makinede?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sercangundogdu

başlangıç yöneticisini indirdim, grub gelmedi gösterim süresini filan değiştirdim belki bir şeyler görebilirim diye olmadı boş mor bir ekran metin yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Eylül 2011 - 02:27:28

Hayır ikinci bir işletim sistemi yok, ama yanlış bilmiyorsam memtest filan gibi şeyler görünmesi gerekmiyor mu

gufabe

Evet. :) Atlamışım belli ki son durum buydu:
Alıntı yapılan: sercangundogdu - 20 Eylül 2011 - 21:05:57
Her şeyi silip ubuntu'yu tekrar kurdum aynı sorun devam ediyor.

sercangundogdu

o halde o gelen boş mor ekran ne? splash olabilir mi

heartsmagic

Başka işletim sistemi yoksa Grub hiç görünmüyor, memtest olayına falan da eğer istersen Shift'e basılı tutarak geçiyorsun. En azından olması gereken bu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gufabe

Sonuç olarak alttaki alıntı itibariyle her iki başlıkta çözülmüş oluyor. Etiketlersen konular kilitlenir.

Alıntı yapılan: sercangundogdu - 23 Eylül 2011 - 01:53:23
Yeniden başlattım, grub gelmiyor değişen tek şey gdm geldi unity de açıldı diğer başlığı çözdük sanırım tabi unity sıfır ayar ben nasıl düzelteceğimi bilmiyorum panel şeffaf değil ve kaybolmuyor, üzerinde uygulamalar yok falan filan bunları nereden ayarlıyoruz. gerçi grub şu anda daha önemli

Unity'i biraz kurcalarsan ya da forumda unity özelliştirmeleri ile ilgili arama yaparsan isteklerine ulaşırsın.

sercangundogdu

Bu arada gelen boş mor ekran ve açılırken görüntüde bozulma hala devam ediyor. Splash ekranı neden gelmiyor

gufabe

Alıntı yapılan: sercangundogdu - 23 Eylül 2011 - 17:39:16
Bu arada gelen boş mor ekran ve açılırken görüntüde bozulma hala devam ediyor. Splash ekranı neden gelmiyor
Bu da diğer başlıktan öğrendiğimiz hakkında bug bildirilmiş  ekran kartın için normal bir durum. Ben de açılışta alttaki gibi bir ekran görmüyorum. Sanırım bu durum pek çok grafik donanım için de geçerlidir. Yine de bu ve benzeri durumları dile getirmen için diğer başlık hazırda duruyor.

Alıntı yapılan: sercangundogdu - 18 Eylül 2011 - 19:59:58
Merhabalar,

Ubuntu 11.04 ü yeni kurdum. Fakat grub'tan Ubuntu'yu seçtikten sonra boş bir siyah ekran kalıyor, saatlerce beklesem de görüntü gelmiyor. Bu her zaman olmuyor, örneğin 10 kere yeniden girmeye çalışsam 2 kere açılıyor. Sorunu çözersek sevinirim.

Teşekkürler.

Artık bu hatayı almadığımıza ve dikkatini çeken diğer durumları da belirtebileceğin bir başka başlık olduğuna göre, bu başlığın devam etmesi için bir neden kalmadı.

sercangundogdu

Tamam atinin kendi sitesinden indirdiğim sürücüyü yükledikten sonra problem çözüldü. Teşekkürler.

BayboraKaan