Windows Server'a Linux VPS kurmak

Başlatan muratbastas, 14 Temmuz 2011 - 17:58:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cagriemer

Ben de eksik kalmayayim fikrimi soyleyeyim. :)

Yanlis hatirlamiyorsam tek bir sitenin barindirilacagini, biraz da deneme amacli kurdugunuzu soylemistiniz. Eger oyleyse hic panele falan gerek yok. Bos yere guvenlik riski. Apache, MySQL, PHP kurulumunu yapmaniz yeterli olacaktir. Sabit IP konusunda ise, kurulumu yaparken VMWare altinda ag arayuzu icin "Bridged" secili olduguna emin olun. "Bridged" secerek sanal bir ag karti ile dogrudan modeminizden IP alacagini belirtiyorsunuz guest makinanin. Daha sonra kurulum bittiginde /etc/network/interfaces dosyasini kendi degerlerinize gore duzeltin. Bu islem de bitince sabit bir IP'niz olmus olmali.

Ornek bir /etc/network/interfaces dosyasi;

Alıntı Yapauto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
     address 173.255.123.160
     netmask 255.255.255.0
     gateway 173.255.123.1 

Tabii CentOS kuracaksaniz durum biraz daha farkli. Onun interface dosyasi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-[kart-adi] altinda bulunuyor. Suna benzer bir yapisi var;

Alıntı YapIPADDR=10.0.0.1
NETMASK=255.255.255.0
DEVICE=eth0
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=none
TYPE=Ethernet
ETHTOOL_OPTS="duplex full speed 100 autoneg off wol g"

Bu islemler bittikten sonra atadiginiz IP adresine, ayni networkte olmayan bir makinadan ping atabilir ya da ssh baglantisi kurmayi deneyebilirsiniz. Bir de tabii bir firewall arkasinda misiniz ya da router'iniz NAT yapiyor mu bunlara gore duzenlemeniz gerekiyor yukaridaki dosyalari. Ornegin public IP'niz 15.25.35.45 olsun, firewall ya da routeriniz bunu 10.0.0.5 seklinde verebiliyor olabilir kartiniza. Boyle bir durumda Apache icin olusturacaginiz hostlari da public IP'dense bu ic agdaki IP'ye gore yapilandirmaniz gerekiyor. NAT isini yapan cihaz da donusum islemlerini yapip disariya icerigi oyle sunuyor. Sunucuyu barindirdiginiz yerdeki ag yoneticisi detayli bilgiyi verecektir.

heartsmagic

@tefoski, neden illa kötü yol olsun yapılanlar? Sanala kurmak, evdeki sanala kurmak gibi algılanmamalı. Bahsi geçen sunucunun ne amaçla kullanılacağını bilemeyiz biz, kaldı ki sanallaştırma çok da kötü bir şey değildir. Profesyonel anlamda kullanılacaksa güzel güzel kullanılabilir, birçok yükten de kurtarır bu işi yapanları. Bir sunucuda birden fazla sistem çalıştırmak isteniyor olabilir. Ayrıca kullanılan sanallaştırma uygulaması Virtualbox değil.

Neden illa EHCP? Biz de EHCP kullanıyoruz orası ayrı, fakat Wembin de bir seçenektir, bir başka panel de. İnsan nerede rahatsa orada kalmalı.

Sadece 10.04 konusuna katılabilrim, desteği çok daha uzun.

Diğer konuyu ise konuya daha hakim olan @cagriemer açıklamış zaten :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tefoski

- İş yapacak bir sunucu uygulaması için 10.04 sunucu sürümü kullanmak,
- profosyonel olmayan bir linux kullanıcısına daha uygun,
- " kötü yola düşmek " deyimini sadece bu çerçeve için kullandım,
- Diğer bir konu,örnek ; 64 bit sürüm kurulumu benim gibi linux u yeni tanıyan kullanıcılar için bir çıkmaz olabilir,
- 64 bit sunucuya uygun programların neler olduğunu,bunların nasıl kurulacağını bilemiyorum,
- bu sebeplerle 32 bit sürüm ve 10.04 tavsiyesinde bulunmak istedim,
- diğer konulardan zaten anlamıyorum.

- İfademi lütfen yanlış anlamayın,
- ben yanlış anlattıysam özürümü kabul edin.     
BirDost

heartsmagic

@tefoski, özre ne hacet asıl ben özür dilerim zira cevabımda ilk sırayı sanallaştırma almış. Senin listendeyse ilk sırada 10.04 32bit sürümü duruyor. Ben nedense sanallaştırma üzerine kaymışım. 10.04 konusunda zaten sana sonuna kadar katılıyorum, desteği en çok hangi sürüm sağlıyorsa o kullanılmalı sunucuda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.