ubuntu 11.04 başlangıç yöneticisi (startup-manager) sorunu

Başlatan ali_bjk, 17 Ağustos 2011 - 20:10:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali_bjk

işyerindeki bilgisayara ubuntu 10.10 yüklemiştim, daha sonra bunu 11.04 'e yükselttim.
ubuntu 11.04 başlangıç yöneticisi(startup-manager) ile varsayılan işletim sistemi olarak windowsu atamama rağmen hep ubuntu açılıyor.
Bu sorunu  çözmek için yardımınıza ihtiyacım var:)
şimdiden teşekkürler...

gecegezen

windowsu nasıl varsayılan olarak atadınız yani hangi program ile eğer /etc/default/grub dosyasını değistirdiğseniz update-grub komutunun kullandınız mı?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

speakerXXL

Aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak Grub Custumizer isimli Grub Yöneticisi kurup deneyebilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

Uygulamayı açtıktan sonra Tercihler düğmesine tıklayın.
İstediğiniz düzenlemeleri yapın ve ayarlar penceresini kapatın.
Kaydet düğmesi ile değişiklikleri uygulamalısınız.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ali_bjk

speakerXXL çok teşekkür ederim.
grub customizer sorunumu çözdü:)
startup-manager sorunu çözemedi:(

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

kozmolog

henüz sadece ev klasörü için tarif ettiğinizi deniyordum bir sorunla karşılaştım. cp /usr/share/applications/nautilus-home.desktop ~/.local/share/application ve gedit ~/.local/share/applications/nautilus-home.desktop yaptıktan sonra ilk mesajda verdiğiniz çıktıyı yapıştırıp kaydettim. fakat saçma bir soru olacak ama /home/kozmolog dizininde /.local dizinine giriş yapamıyorum. terminalden cd komutuyla yapabiliyorum ama dosya yöneticisinden yapamıyorum. bundan dolayı işleme devam edemedim.

eribol

Nokta(.) ile başlayan dosya ve dizinler gizlidir. Yani o dosyayı nautilus ile görmek için gizli dosyaları görünür yapmanız gerek :) Ctrl+H.

kozmolog