Lubuntu Açılışında Kullanıcı Adı ve Şifresi Geçilmiyor...

Başlatan dimetokavi, 17 Eylül 2011 - 10:00:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dimetokavi

Merhabalar,
İşlemci sorunu yaşayan, emektâr bilgisayarıma eOS'u kaldırdıktan sonra Lubuntu kurdum. Ben bilgisayar başında değilken, işlemcinin ısınması (sanıyorum) sebebiyle bilgisayar iki - üç defa kapandı... Sorun ise, açılış ekranında kullanıcı adı ve şifre girişini yaptıktan sonra yine aynı ekrana dönmem. İmdi, açılıştaki şifreyi iptal etmenin yolu nedir (LiveCD ile) ya da buradaki sorun düzeltilebilir mi?

Şimdiden teşekkürler...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Eylül 2011 - 11:57:08

Şu başlıktaki adımları; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28405.0 ve o başlıkta yönlendirilen sayfalardaki adımları uygulamaya çalıştım. Ama başarılı bir sonuç alamadım. Yalnız, etc/lxdm dizinindeki default.conf dosyasında kullanıcı adı ubuntu olarak gözüküyor; Yine aynı dizindeki lxdm.conf dosyasındaki kullanıcı adı ise dgod olarak gözüküyor. Ayrıca etc/xdg/lubuntu/lxdm dizini altındaki lxdm.conf dosyasındaki kullanıcı adı da dgod olarak gözüküyor; Halbuki bilgisayardaki kullanıcı adı irf.

heartsmagic

default.conf dosyası içindeki kullanıcı adını kendi kullanıcı adınla değiştirdiğinde olmuyor mu?
Fakat ben bu giriş meselesinin senin temel sorununu nasıl çözeceğini anlamadım?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

Live CD ile ulaşman gereken dizin kurulumun olduğu dizin.
Değiştirmeye çalıştığınız dosya ise Live CD sistemine ait
/media/ dizini altında Lubuntu kurulumunun bulunduğu bölüme (bağlı değilse bağlayın) yönetici hakları ile erişmeniz gerekiyor.

dimetokavi

Cevaplar için teşekkür ederim. @decent, yönetici haklarıyla erişim /media/ dizini altındaki ilgili dosyalara erişim sağladım, @heartsmagic, kendi kullanıcı adım da dahil olmak üzere değişiklikler yaptım. @heartsmagic, giriş meselesinde 'şifre' sorulmazsa bilgisayar açılır gibi bir fikre sarıldım ve olmadığını gördüm. Dolayısıyle, Lubuntu'yla yollarımı ayırdım; Yedeklerimi aldım ve eOS'u kurdum. :)

Cevaplar için tekrar teşekkürler...

decent

Güle güle kullanın.
Yeniden kuruluma gidildiği için etiketsiz kilit.