[Çözüldü] NTFS diski olmadığı için Windows 7 yi kuramadım ?

Başlatan hicret, 24 Eylül 2011 - 12:13:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hicret

Windows 7 yi tekrar geri yüklemek istiyorum şu an ubuntu yüklü, ama disk seçme yerinde gözüken diskler seçilmiyor, ntfs olmadığı için kabul etmiyor. İleri butonu aktif olmadı. 2 tane disk alanı gözüküyor biri 140 gb diğeri 3 gb civarı bölümlenmiş, ne yapmam gerekiyor? Ubuntuyu şimdi tamamen kaldırıp 7 yi kurmak istiyorum, sonra ise yanına ubuntu kuracağım, ilk kaldırmadan direkt yanına 7 yi kur diyebilirsiniz ancak ubuntunun ayarlarını kurcaladığım için başta çalışan bazı şeyler çalışmaz oldu bazı arkadaşlar yardımcı olmuşlardı ancak tam verim alamadım bu yüzden sıfır kurulum yapmak istiyorum. İlk 7 yi sonra yanına ubuntuyu. Dosya koruma işlemim yok hafıza komple silinsin istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok sağ olun... :)

alquirel

Ubuntu'tu CD ile açıp oradan GParted isimli uygulamayla bütün diski tek parça halinde NTFS formatında biçimleyebilirsiniz.
GParted kullanımıyla ilgili forumda ve wiki'de yeterli anlatım mevcut.

hicret

Tam anlayamadım hocam, şimdi normal ubuntu cd siyle mi başlatayım pcyi? İlk ntfs ye çevirip sonra 7 yi kurmaktan mı bahsediyoruz?

mustafaisik

Ubuntu bootable disk ile sistem kurulumuna başlayın. Ubuntı live şeklinde sisteme erişin. GParted ile diske mount olduktan sonra tüm partisyonları NTFS ile biçimlendirin. işlen tamamlandıktan sonra Ubuntu Live diski çıkartıp standart Windows kurulumuna geçin. kolay gelsin...
Tembel değilim... Dünyaya yorgun geldim. Dinlenmek için yaşıyorum...

http://i56.tinypic.com/zno9li.png

bytan

Şayet var olan disk bölümlerini windows 7 kurulum cd'si ile  yeniden biçimlendirerek ntfs'e çeviremiyorsan, @alquirel'in dediği gibi önce ubuntu cd'si ile aç, bölümlendirmeni yap sonra windows cd'ne geç.

Not: Zaten yanıt gelmiş.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hicret

Windows cdsindeyken yukarıda yazdığım o 2 tane diskten 140 küsür gblık olanı ilk sil dedim sonra yeni'ye bastım 100gblık bir bölüm oldu. Buna basınca yine ileri butonu aktif olmadı ama baktımki 140 gblık olan aktif olmuş, ileri butonuna bastım devam etti yükleme.
Bu işlem sonrasında windows yüklendi ama ubuntu ne oldu bilgim yok şu an pcyi tekrar başlatınca bakacağım ikisi bir seçenek mi çıkacak yoksa ubuntu kalkmış mı olacak anlarım inşallah. Sanırsam kalkmıştır diye düşünüyorum :) Cevaplar için çok sağolun Allah razı olsun. Konu başına çözüldü yazıyorum. :)

karizmaxi

Ubuntu ve win. ayrı disk bölümlerinde ise ubuntu duruyordur ama grub silindiği için açılışta görünmez yeniden grub2 kurulumu yaparak ubuntu ve windowsu birlikte kullanabilirsiniz ubuntu duruyor ise
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...