[Çözüldü] Rss okuyucu gibi ama özet yerine tüm metni gösteren uygulama var mı?

Başlatan attila, 11 Eylül 2011 - 17:49:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

attila

Rss okuyucu kullanırken bir cümlelik özetler yetersiz kalıyor ve ben tarayıcıyı açıp ilgili sayfaya gitmek yerine metnin tamamını rss okuyucu üzerinden görmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür?

Çok şey istiyormuş gibi olacak ama konsol üzerinde çalışan bir şey olursa maşrapanın da Neceflisi olurdu.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

attila

@bytan, teşekkür ederim.

Ancak uygulamanın nasıl tüm metni görüntüleyebildiğini anlayamadım; sadece haber başlığı ve özetini görebildim. Eğer uygulamayı kullanıyorsanız bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

bytan

Bu biraz da rss beslemesine bağlı olarak değişir. Örneğin Webupd8 sitesinin beslemesinde metnin tamamını görebiliyoruz.

http://www.webupd8.org/2011/09/test-websites-in-internet-explorer-9-8.html

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hckr

Bu biraz rss beslemesi ile alaklı çünkü rss yayının sahibi sadece özet veriyorsa yapacak fazla bir şeyiniz yok.

attila

Buradan istediğim şeyin teknik olarak mümkün olmadığı sonucunu mu çıkarmalıyım?

Yani Türkiye'den mesela Ntv için, istediğim şeyi yapmak söz konusu değil anladığım kadarıyla; sitenin sunduğu kadarı ile yetinmek durumundayım.

Ben yine de biraz etrafında dolaşayım meselenin; belki bir açık kapı bulurum.

heartsmagic

@attila'nın başlıklarını hatırladıkça "mümkün müdür bilemem", "mümkün değil" sözlerini bekletesim geliyor :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

attila

Konuya çözüm getiren bir yazılım değil ama bir ara formül buldum.

WizardRSS isimli bir site benim aradığıma benzer bir şeyi kendi sayfası aracalığıyla yapıyor ve ben kurcalarken siteyi aracı olarak kullanarak tarayıcıyı açmadan Rss okuyucu üzerinden tüm metin içeriğini görüntüleyebileceğimi fark ettim. Yapılması gereken oldukça basit: http://www.wizardrss.com/ adresine girdiğinizde basit bir anasayfa ve rss kaynağınızın adresini gireceğiniz bir bar görüyorsunuz. Alttaki butona tıkladığınızda açılan yeni sayfada ilgili rss kaynağındaki başlıklar ve tüm metin içeriği görüntüleniyor. Ancak biz tarayıcıyı devreden çıkarıp rss okuyucuda bu özelliği kullanmak istiyoruz. Bunu yapmak için açılan bu ikinci sayfanın adresini kopyalayıp rss okuyucumuza yeni rss kaynağı olarak ekliyoruz.  Artık haberlerin yalnızca başlık ve özetini değil tüm metin içeriğini kendi rss okuyucunuzda görebilirsiniz.

Ben konsol üzerinde Snownews kullandığım ve  yaygın kullanımı olmadığını düşündüğüm için bir de Liferea üzerinde denedim; oldukça verimli çalışıyor diyebilirim. Liferea için örnek bir haber içeriği şu şekilde görünüyor,

Sol kolondaki sitelerden anlaşılacağı üzere belli başlı haber sitelerinde işe yarıyor; muhtemelen pek çok sitede de işe yarayacaktır.

Sizin için de bir şeyleri kolaylaştırmasını umarım.

Bir not: Ortada bir yazılım olmadığı için Yazılım Sunumları bölümüne ve açık kaynak kodlu yazılımlar üzerine bir site olmadığı gibi siteyi neredeyse hiç kullanmayacağımızı da düşünerek Site Tanıtımları bölümüne uygun olmadığını düşündüm; burada bulunmasının sakıncası yoktur umarım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.