[Çözüldü] Openclonk Sitesindeki Yazı Fontunu Nasıl Elde Edebilirim?

Başlatan syagdiran, 01 Eylül 2011 - 14:09:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba Arkadaşlar. Herkese Hayırlı Bayramlar. Open Clonk isimli bir oyun var. Bu oyunun sitesindeki yazı fontu oldukça hoşuma gitii. Acaba bu fontu elde etmenin bir yolu var mıdır?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

aklan

Size de hayırlı bayramlar.

Bahsettiğiniz yazı tipini kurmak için http://www.openclonk.org/header/Endeavour.ttf adresindeki yazı tipini /home/<kullanıcı adı>/.fonts dizinine indirmeniz yeterlidir. Yalnız indirmeden önce lütfen adresini verdiğim yazı tipinin ücretsiz olup olmadığını araştırın.

syagdiran

serkanburda

@aklan: Rica etsem o fontun hangi font olduğunu ve bağlantıyı nasıl elde ettiğinizi anlatır mısınız? İşin püf noktasını öğrenmek istiyorum çünkü nette gezinirken benim de hoşuma giden fontlara sahip siteler oluyor; sadece bakıp geçmeyelim artık. :)

aklan

Adblock Plus sağ olsun :). Onun tek özelliği engellemek değil, kendisi aynı zamanda URL bulmak için en iyi eklentidir.

Bir önceki iletimde bağlantısını verdiğim yazı tipi sanırım o site için özel olarak tasarlanmış. Çünkü onu İnternet'te bulamadım. Bir HTML sayfası içinde kullanmak istiyorsanız "Endeavour" adı ile kullanabilirsiniz.

Sizde yüklü olmayan bir yazı tipini gördüğünüz sayfada Adblock Plus simgesine sağ tıklayıp "Engellenebilecek ögeleri göster" seçeneğini seçin. Açılan listedeki "Tür" sütununda "yazı tipi" yazanlara farenin orta tuşuyla tıklayıp onları indirebilirsiniz. Ancak sitedeki yazı tipi TTF değil de WOFF biçimindeyse onu TTF'ye dönüştürmek için depodan "fontforge" adlı paketi kurabilirsiniz.

Not: Bu yöntem bazı yazı tiplerinde çalışmıyor. Örneğin Typekit'teki yazı tipleri ücretli olduğu için onları CSS içinde Base64 ile kodlamışlar. Onları indirmek mümkün olsa da, yasal olmadığı için burada anlatamam.

serkanburda

@aklan: Teşekkür ederim, sayenizde yeni birşey daha öğrenmiş oldum :)