[Çözüldü] Asus KD50 pilde ubuntu kilitleniyor

Başlatan umitf, 04 Temmuz 2011 - 23:54:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitf

Merhaba arkadaşlar linux tan pek anladığım söylenemez. Asus kd50 ıd seri bir pc var çok iyideğilsede külşüstürde değil
Ubuntu başıma çok iş açtı neyse konuya geleyim

Bu bilgisayarda pardus windows xp veya windows 7 hiç sorun çıkarmazken ubuntu 9.0 serisinden şuan ki 11.10 a kadar hep sıkıntı yaşadım.
sıkıntım : bilgisayar pilde açılıyor şifremi giriyorum ubuntu tam masaüstüne geçecekken açılış sesinde donuyor düzelmiyor.
Keza pc pil takılıyken şarjdan çekince gene donuyor
Bir yardım lütfen

heartsmagic

Grub'da çekirdek satırındayken e'ya basıp, çekirdek parametrelerinin sonuna nosmp noapic ekleyip dener misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

umitf

Merhaba hocam

Dediğini şöyle yaptım. Birtek gurup ismine yazmadım birde hani disk bölümü seçiyor ya /ext4/ext3 gibi onun arkasına yazmadım gerisinin arkasına birboşluk bırakara nosmp noapic yazdım Ve iki defa resetleyerek denedim enerji çektim verdim ve problemimin çözüldüğünü düşünüyorum :)

Ancak konuyu lütfen kapatmayın çünkü bu daha önce bikaçkere olmayıp sonra olmaya devam etmişti eniden konu açmış olmayalım derim teşekkürler alaknıza bu arada oradaki

nosmp : smp yok yani smp güç kaynağı yok anlamına
noapic : apic yani pic yok anlamınamı geliyor ?

Teşekkürler tekrara büyük bir dertti bu benm çin :)
Arkadaşlar arasında adım ubuntuya çıktı :D 4 kişiye zorla kurdurttum 2 kişi format attırdı :D Unbuntu ailesini büyütüyorum ee tabi sen gibi iş bilenlerin işinide zorlaştırıyorum aslında :D

heartsmagic

nosmp smp olmasın, noapic de apic olmasın anlamına geliyor. Fakat bunlar senin kastettiğin şeyler olmayabilir :) smp ve apic'in ikisi de çoklu işlemcilerle alakalı şeyler.

Konuyu etiketleyi kapatalım, eğer tekrar açtırmak istersen:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2751.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.