gnome katalog listelemiyor

Başlatan 6630, 22 Eylül 2011 - 21:10:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

6630

Ubuntu kullanıyorum. gnome katalog yazılımını nasıl komut satırından başlatabilirim. eskiden başlat menüsüden komuta bakabiliyordum ama unity menüsünden bakmanın yolunu bulamadım.
gnome catalog dvdyi tarıyor ama dosyaları listelemiyor. komut satırından çalıştırabilirsem belki hata mesajını alabilirim.
ilginiz için teşekkür ederim.

bytan

gnomecatalog

Eğer bu değilse alttakiyle komutu öğrenmeye çalışabilirsin:

dpkg -L gnomecatalog | grep bin
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

6630

Yardım için teşekkür ederim bu unity'e alışmak zor. Basitleştirelim derken pratik işe yarayan temel özellikleri kaldırmışlar.
Şu şekilde hata mesajları aldım.

battal@battal-KT400-8235:~$ gnomecatalog
/usr/bin/..

(gnomecatalog:1839): libglade-WARNING **: Error loading image: '/usr/share/gnomecatalog/glade/gcatalog.png' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

(gnomecatalog:1839): libglade-WARNING **: could not convert string to type `GdkPixbuf' for property `icon'
/usr/lib/pymodules/python2.7/gnomecatalog/ui/gladeconnect.py:11: GtkWarning: IA__gtk_widget_grab_default: assertion `gtk_widget_get_can_default (widget)' failed
  self.glade = gtk.glade.XML(utils.locate_file(file, "glade"), domain = "gnomecatalog")
Creado : /tmp/tmp7vp15o

if

@6630, komut çıktılarını kod etiketi içinde veriniz.

Alıntı yapılan: bytan - 22 Eylül 2011 - 22:04:11
Eğer bu değilse alttakiyle komutu öğrenmeye çalışabilirsin:

dpkg -L gnomecatalog | grep bin

bytan

Pek fazla bir şey göremedim. Sadece ilk bağlantıda bir durum görünüyor. Tema ve simgeler üzerinde özelleştirme yaptıysan ön tanımlı hale getirerek bir deneme yapabilirsin.

http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=507017
http://sourceforge.net/tracker/?group_id=118573&atid=681720

'/usr/share/gnomecatalog/glade/gcatalog.png' dosyası açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Bu kısmın üzerine eğilmek gerekirse, kurulumun tam ve sorunsuz olup olmadığı, ayrıca gerekli tüm bağımlılıkların sağlanıp sağlanmadığı da incelenebilir.

http://packages.ubuntu.com/search?mode=exactfilename&suite=natty&section=all&arch=any&searchon=contents&keywords=gcatalog.png
http://packages.ubuntu.com/natty/gnomecatalog

Kurulumu incelemek için örneğin:

dpkg -l gnomecatalog

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

6630

malesef çözüm bulamadım.

battal@battal-KT400-8235:~$ dpkg -l gnomecatalog
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ İsim          Sürüm        Açıklama
+++-==============-==============-============================================
ii  gnomecatalog   0.3.4.2-1      catalog CD, DVD and hard disk files
battal@battal-KT400-8235:~$

herşey öntanımlı ayarlarda ubuntu 11.04 kullanıyorum. tüm güncellemeleri indiriyorum.

bytan

Çıktısına bakarak bulunamayan dosyanın yerinde olup olmadığını anlayabilirsin.

dpkg -L gnomecatalog

Verdiğim böcek bağlantısında da görebileceğin üzere gnome-icon-theme ve librsvg2-common paketlerine yoğunlaşmışlar.

PF @ ST

6630

iki pakette kurulu. oldukça karmaşık işin içinden çıkılması zor gibi, en iyisi format atayım. yeniden kurayım bakalım çalışacakmı. yoksa direkt paket mi güncel ubuntu sürümü ile uyumsuz o zaman anlaşılır.

bytan

Son çıktıyla png dosyasının yerinde olup olmadığına bakabilirdik. Umarım yeniden kurulum derdine derman olur.

PF @ ST