ubuntu 11.04 de screenlets sorunu

Başlatan ardes, 15 Temmuz 2011 - 17:07:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ardes

Ubuntu 11.04 de screenletslerin masaüstünü gösterdediğimde kaybolmasını engellemek için "gconf-editor"de nasıl bir değişiklik yapmamlazım.

empax

Soyle bir sey buldum screenlets kullanmadigim icin deneme firsatim olmadi.
locate screenlet | grep screenlets/__init__.py

__init__.py dosyasinin konumunu bulduktan sonra yonetici[1] olarak acip dosya icerisindeki self.window.set_type_hint(gtk.gdk.WINDOW_TYPE_HINT_DOCK) satirini bulup devre disi birakin. Devre disi birakmak icin basina # koyun. Yani #self.window.set_type_hint(gtk.gdk.WINDOW_TYPE_HINT_DOCK) seklinde.

[1] sudo nautilus
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ardes

xx@x-desktop:~$ locate screenlet | grep screenlets/__init__.py
/usr/lib/pymodules/python2.7/screenlets/__init__.py
/usr/lib/pymodules/python2.7/screenlets/__init__.pyc
/usr/share/pyshared/screenlets/__init__.py

"/usr/lib/pymodules/python2.7/screenlets/__init__.py"  ve "/usr/share/pyshared/screenlets/__init__.py"olan iki dosyayıda kontrol ettim ve ikisindede "#" işareti var.

empax

"/usr/lib/pymodules/python2.7/screenlets/__init__.py" icerigindeki ilgili satirin basindaki # isaretini kaldirin. Kaynakta "Uncommetn" yaziyordu yanlis anlamisim.  :)
بسم الله الرحمن الرحيم

ardes

:) yine olmadı.
daha önce http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=3468.0
bu sayfada anlatıldığı gibi yapmıştım ama ubuntu 11.04 de allscreens/options/hide_skip_taskbar_windows die biryer yok :(

empax

Kendiniz ilgili bolumde yeni anahtar olusturup deneseniz. Gerci verdiginiz linkte israte kaldir denmis, olmayan seyi olusturp devre disi birakmak ayni sey sanirim(?)
Cozum bilen birilerini beklemek gerek.  :)
بسم الله الرحمن الرحيم

ardes

Evet beklicez artık :) ilgin için teşekkur ederim.

empax

بسم الله الرحمن الرحيم