Open Ldap Kurulum Sorunu

Başlatan doctornavy, 25 Temmuz 2011 - 20:44:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doctornavy

10.04 kullanıyorum. Birçok tutorial okumama , video izlememe ve defalarca denememe rağmen openldap kurmayı bir türlü başaramadım. Her kurduğumda /etc/ldap klasörünün içine gelmesi gereken slapd.conf dosyası bir türlü benim bilgisayarıma gelmiyor.Bu dosya olmadan da yapılandırmayı yapamıyorum. Lütfen biri bana yardım etsin. Acaba openldap kurmadan önce birtakım günceleştirmeler mi yapmam gerekiyor yoksa başka birtakım paketler mi kurmalıyım? (Not: Ubuntuyu kurarken sadece DNS- LAMP-SSH özelliklerini seçip kuruyorum)

eribol

sudo updatedbkomutunu verin sonrasında aşağıdaki komutun çıktısını buraya aktarın. locate slapd.confEğer bir sonuç çıkmazsa bir de hangi kaynaklara baktığınızı söylerseniz daha iyi olur.

heartsmagic

slapd-config diye bir komut ne diyor?
Ayrıca bazı uygulamalar bu gibi yapılandırma dosyalarını doğrudan getirmezler, slapd de öyle bir şey sanırım. Zira /usr/share/doc/slapd/examples/slapd.conf yolunda örnek bir dosya mevcut, bunu ilgili yere kopyalayarak kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirmen gerekebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doctornavy

Alıntı yapılan: eribol - 25 Temmuz 2011 - 21:32:42
sudo updatedbkomutunu verin sonrasında aşağıdaki komutun çıktısını buraya aktarın. locate slapd.confEğer bir sonuç çıkmazsa bir de hangi kaynaklara baktığınızı söylerseniz daha iyi olur.
doctor@zeta:~$ locate slapd.conf
/usr/share/man/man5/slapd.conf.5.gz
/var/lib/dpkg/info/slapd.conffiles
/var/lib/dpkg/info/slapd.config
Tutorial olarak https://help.ubuntu.com/10.04/serverguide/C/openldap-server.html adresindeki bilgiden
http://www.youtube.com/watch?v=DM_UQVVVtoY adresindeki videodan
ve şuan aklıma gelmeyen sayısız kaynak tan bilgi edindim. Ama ubuntu üzerinde bunu bir türlü beceremedim.İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum
(Not: Sistemim Ubuntu 10.04.2 Server )

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2011 - 10:30:18

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Temmuz 2011 - 01:45:51
slapd-config diye bir komut ne diyor?
Ayrıca bazı uygulamalar bu gibi yapılandırma dosyalarını doğrudan getirmezler, slapd de öyle bir şey sanırım. Zira /usr/share/doc/slapd/examples/slapd.conf yolunda örnek bir dosya mevcut, bunu ilgili yere kopyalayarak kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirmen gerekebilir.
ben
dpkg-reconfigure slapd komutu kullanıyorum. Mavi bir ekranda slapd yapılandırması açılıyor, ama bu yapılandırmada bana OpenLdap server yapılandırmsını es geçmek isteyip istemediğimi soruyor hayır diyorum, bir sonraki ekranda da slapd kaldırıldığında database yide beraberinde kaldırmak isteyip istemediğimi soruyor hayır diyorum, bir sonraki ekranda da LDAPv2 protokollerinin kapalı olduğunu ve açmak isteyip istemediğimi soruyor hayır diyorum ve yapılandırma sonlanıyor.
Ayrıca diskimin diğer klasörlerinde olduğu gibi  /usr/share/doc/slapd/examples içinde de slapd.conf dosyası yok

cagriemer

https://help.ubuntu.com/10.04/serverguide/C/openldap-server.html adresindeki anlatimla ben bir * sıkıntı yasamadim. soyle ozetleyeyim ne yaptigimi;

sudo apt-get install slapd

sudo apt-get install ldap-utils

sudo apt-get install phpldapadmin

simdi asagidaki komutu verip BASE ve URI parametrelerini kendinize gore degistirmelisiniz. BASE icin LDAP server olarak kullanacaginiz host ve domain (mesela ldap.sirketim.com) URI icin de serverin IP adresini yazmaniz yeterli. (uncomment etmeyi unutmayin bu satirlari)

sudo nano /etc/ldap/ldap.conf

sudo ldapadd -Y EXTERNAL -H ldapi:/// -f /etc/ldap/schema/cosine.ldif

sudo ldapadd -Y EXTERNAL -H ldapi:/// -f /etc/ldap/schema/nis.ldif

sudo ldapadd -Y EXTERNAL -H ldapi:/// -f /etc/ldap/schema/inetorgperson.ldif

simdi linkteki belgede anlatildigi gibi backend.example.com.ldif ve frontend.example.com.ldif dosyalarini /etc/ldap/schema/ dizini altina olusturun. dikkat etmeniz gereken nokta kullanici adi, sifre, mail ve domain adlarini degistirmek.

sudo ldapadd -x -D cn=admin,dc=sirketim,dc=com -W -f backend.sirketim.com.ldif

sudo ldapadd -x -D cn=admin,dc=sirketim,dc=com -W -f frontend.sirketim.com.ldif

komutlarindan sonra http://IP_adresi/phpldapadmin adresine gidip admin kullanicisi ile giris yapabilirsiniz. linkteki dokumanda kullanici sifresi olarak secret kullanilmis ama siz onu degistiriyorsunuzdur.

heartsmagic

/usr/share/doc/slapd/examples dizini içindeki dosya Natty ile gelmeye başlamış. Öncesine hiç bakmamıştım, Lucid ve Maverick üzerinde gelmiyormuş zaten.
@cagriemer gayet güzel izah etmiş. İlk elden tecrübe eden, yapan cidden fark ediyor görülebildiği üzere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doctornavy

ldapadd -x -D cn=admin,dc=sirketim,dc=com -W -f frontend.sirketim.com.ldif
komutuna kadar  her şey normal yalnız bu komutu verdiğimde benden ldap şifremi girmemi istiyor. Ldap'ı kurarken bana şifre ayarlamam  için herhangi bir yönerge göstermediği için ben ldap şifremi bilmiyorum. Bende
slappasswd komuutu ile kendime şifre belirledim ama phpldap admin ile giriş yapmak istediğimde de yukarıdaki satırda ki frontend.ldif dosyasını eklemek istediğimde de "slappasswd " komutuyla oluşturduğum şifreyi kabul etmiyor. Bu noktadan itibaren daha ileri gidemedim. Bu arada DNS ve DHCP server kurulu ve client'i IP atamaları problemsiz biçimde oluyor. Şimdi bu Ldap neden böyle sorun çıkartıyor sizce _?

cagriemer

Alıntı Yapdikkat etmeniz gereken nokta kullanici adi, sifre, mail ve domain adlarini degistirmek.

backend.sirketim.com.ldif ve frontend.sirketim.com.ldif dosyalarinda bu satirlar icin gerekli ayarlari degistirdiniz mi? Ornegin iki dosyada da asagidaki sekilde satirlar var. Bu satirlari kendinize gore ayarladiysaniz mutlaka bir sifre belirlemis olmalisiniz.

olcSuffix: dc=example,dc=com
olcDbDirectory: /var/lib/ldap
olcRootDN: cn=admin,dc=example,dc=com
olcRootPW: secret