[Çözüldü]boot sorunu : (xp acık reboot edemıyorum)

Başlatan bazarrow, 29 Aralık 2008 - 19:22:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bazarrow

arkadaşlar xp ve ubuntu kullanıyorum yeni lınux kullanıcısı oldugum için sadece lınux kullanmak istemedım harddiskimin 10 gb lık bolumu boş ve onu lınux ıcın kullanıyorum. fedora yı denemek ıstedım fedora ve ubuntun bahsı cok gecıyor ubuntu baya hosuma gıttıyı için. herneyse ubuntuyu kaldırıp fedorayı kurdum fakat ubuntuda karar kıldım. fedorayı (10) kaldırmak ıstedım xp den sıldım.
-sorun: fedorayı sıldıkten sonra yenıden baslattıgımda karsıma bı ekran gelıyor komut ekranı gnu bişey filan dıyor anlayacagınız xp yı acamıyorum ve bu yuzden 2 kez fedorayı sılıp tekrar yuklemek zorunda kaldım ubuntu program gıbı oldugu ıcın sorun vermıyordu. sımdı fedora yuklu bu şekılde ulaşabılıyorum xp ye fakat bu kurulumda default olarak other seceneyını ısaretledım acaba tekrar sılsem aynı hatayı vermesı mumkunmu? Cevaplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler.

Exodus

Merhaba, Ubuntu-Tr'ye hosgeldiniz.
Anladigim kadari ile Ubuntu'yu wubi araciligi ile kurdunuz bu yuzden kaldirdiginizda bir problem olusmadi ancak fedora normal kurulum oldugundan boot dosyasi gittigi icin windozeda acilmadi. Bu sorunu cozmek icin fixmbr yapmaniz gerekmekte.

XP cd si ile başlatın, "R" ya da F10 ile kurtarma konsoluna düşün, "fixmbr" komutu verin.
Arch Linux FTW!

bazarrow

xp cd sını kullandım fakat boot etmıyor once ekran acılıyor

Exodus

Bios'dan bilgisayarinizin Cd ile baslamasi secili olup olmadigini kontrol edin. Eger secili degilse acilisi Cd'den yapacak sekilde ayarlayin.
Arch Linux FTW!

Çağlar

Bootable Xp Cd'si farklı oluyor. Sanırım sizinki boot edilebilir değil.
We got a badass over here!

bazarrow

ole yaptım fakat ekrana yukleme cd den on yukleme gelmıyor once bahsettıyım ekran gelıyor bazı komutlar var help yazınca gorebılıyorum boot komutu fılan fakat hıcbırı ıse yaramadı find komutuyla dosyada bulamadım

bazarrow

bı ayrıntı fdaha fedorayı kurarken default seceneyı olarak otherı sectım su an sılınmıs durumda fedora bahsettıyım ekran acaba fedoranın boot seceneyının default olmasından kaynaklanıyor olabılırmı
   ve soledıyınız ıslemı su an gerceklestırırsem ve yıne ulasamazsam fedorayı tekrar yuklemek zorunda kalacam :D.

bazarrow

xp den fixmbr komutunu ve fixboot komutunu çalıstırdıgımda - iç yada dış komut,çalıstırılabılır program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor dıyor

bazarrow

bilgisayarı yeniden başlattım. xp cdsınden onyukleme ıcın bır tusa basın kısmından sonra gnu group (bahsettıyım komut ekranı) acıldı . baska bır lınux surumu cd sı taktım, yukleme yapmadan cıktım ve karsıma dısk boot failure kısmı geldı :D xp cd sını taktım bende ve F10 dan sonra fixmbr ko mutunu yazınca duzeldı. yardımlarınız için teşekkürler :D