Pardus-Linux.org eDergi 14. Sayı

Başlatan fortran, 25 Aralık 2009 - 00:25:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fortran

İçindekiler

* Kendi Çoklu Ortam Sunucunuzu Kurun : GNUMP3d
    * Pardus'ta Django (Giriş)
    * Röportaj: Sam Spilsbury (Compiz Fusion)
    * Röportaj: Ender Ateşman (Hacettepe Üniversitesi)
    * Makale : Özgür Yazılıma Göç Ediyoruz
    * Makale : Microsoft ve Hakimiyetindeki Sömürü Sisteminde Piyasa

İndirmek İçin: Tıklayın.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

ırmak

Güzel ve yararlı bir paylaşım.
Makaleler çok kaliteli.
Herkesin konuşmaya korktuğu şu günlerde o güzel Giriş Yazısı için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Tebrikler.

Yusuff

Ben o giriş yazısının böyle bir dergide yazılmasını doğru bulmuyorum.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

ırmak

Alıntı yapılan: Yusuff - 25 Aralık 2009 - 16:49:52
Ben o giriş yazısının böyle bir dergide yazılmasını doğru bulmuyorum.

Nasıl dergilerde yazılmasını doğru buluyorsunuz?
Nerelerde ifade etmeli sizce insan düşüncelerini?
Yanlış anlamayın, sadece meraktan soruyorum.

xwes

Giriş yazisinda açik bir şekilde bir siyasi duşunce savunulmamiş o açidan bir eleştirim yok ama bence dergide olmasinin da bir anlami yok. Ha, olmasinin bir sakincasi var mi diye sorarsaniz oyok gibi. Sonuç itibariyle yeni sayi için teşekkurler.

Yusuff

@Linux ortamlarına siyasetin karıştırılmasına karşıyım şahsen.

xwes

Bu arada Sam Spilsbury reportajini pek bir begendim :)

zeitgeist

Özgür yazılım ve onu çevreleyen katılımcı topluluk aynı zamanda bazı değerleri de sahipleniyor. Özgür yazılım kullanıcılarının pek çoğunun burada bahsetmesi pek zor olacak değerlere sahip çıkması yadırganacak bir şey değil. Özellikle son dönmelerde kamuoyunu meşgul eden, bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendiren meseleler haliyle her alanda, her platformda konuşulur hale geliyor.  

Tüm bunlara rağmen giriş yazısında bahsedilenler dergi içeriği ve formatına uygun mu bana sorarsanız değil. Eğer belli sorunların olduğu ve bu sorunları çözmek adına özgür yazılım düşüncesinin belli başlı özelliklerinin kullanılabileceği layıkıyla aktarılabilseydi belki bu denli göze batmayabilirdi. Ancak bunu yapabilmek de sanırım pek kolay olmazdı o yüzden doğru platformda daha ayrıntılı bir şekilde işlenmesi gerekir bana kalırsa.

Tüm yazılarda "L" harfi diğer karakterlerden farklı görünüyor ama bunun dışında sayfa tasarımları iyi.

Belki röportajların yeterli bilgiyi vermemesinden belki her daim bashedilen konuları sadece farklı birinden duymak yüzünden belki de bir sayıya iki röportajın fazla gelmesinden, bilemiyorum ama iki röportajın olması benim hoşuma gitmedi.

Son olarak dergi içeriği, konu anlamında biraz zayıf kalmış. İki röportaj, iki makale bir de haber sayfası olunca geriye fazla bir şey kalmamış. İlgi çekici bir inceleme yok.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,12294.0.html

Bu platformu güzelleştiren bu kurallar bütünüdür. Eğer herkes kendi siyasi,ideolojik,dini düşüncesini burada aktarmaya kalkarsa buluştuğumuz paydalar azalacaktır. Bu paltformlar için olduğu kadar -bence- dergiler için de geçerlidir. Naçizane tavsiyem tadımız kaçmadan bu tartışma burada son bulsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeitgeist

Konu açılmıştır.

Forum kuralları çerçevesinde dergi ile ilgili görüş ve eleştirilerinizi yazabilirsiniz.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Yusuff

Dergi bu ay geç çıktı bir de o var.

cmkmudafi

Pardus-Linux, ubuntu-tr,enixma ve özgürlük için sitelerinin dergilerini heyecanla takip ediyorum. Dergilerin hazırlanmasında  emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.