Ubuntu Açılmıyor Çöktü mü ne!

Başlatan rancor52, 30 Haziran 2011 - 12:25:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rancor52

SA
Arkadaşlar forumda yeniyim yanlış yere açtıysam affola.Ubuntu grup menüsünden seçiyorum fakat açılmıyor.Siyah bir ekran geliyor.Shell ekranına da düşmüyor.SAdece siyah ekran var.Ubuntu receovery de aynı şekilde oluyor.Tekrar format atmak istemiyorum pc ye.Bu yüzden dosyaları veya başlangıcı onaracak bir komut lazım bana.Denediğim komutlar şunlar:
1-unity --reset
2- unity --reset-icons
3-gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1

Yine de düzelmedi...
Ubuntu 11.04 kullanılmaz daha çok geliştirilmesi lazım...

bytan

En son yaptığın işlem, kurduğun uygulama neydi? Ekranda açılış sırasında hata veren yeri görebiliyor musun? Ctrl+alt+f1..6 ile geçiş yapıp terminal oturumu açabiliyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

rancor52

Alıntı yapılan: bytan - 30 Haziran 2011 - 12:58:11
En son yaptığın işlem, kurduğun uygulama neydi? Ekranda açılış sırasında hata veren yeri görebiliyor musun? Ctrl+alt+f1..6 ile geçiş yapıp terminal oturumu açabiliyor musun?

Evet terminale geçiş yapabiliyorum.

bytan

Alıntı yapılan: bytan - 30 Haziran 2011 - 12:58:11
En son yaptığın işlem, kurduğun uygulama neydi? Ekranda açılış sırasında hata veren yeri görebiliyor musun?

Ayrıca oturum açtıktan sonra yürüt:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

rancor52

Verdiğiniz komuların 2 tanesini root olup uyguladıım şu komutta geçersiz diye bir hata verdi "sudo apt-get distupgrade" .Yine düzelmedi.Sorun devam ediyor.
En son compiz lefelan uğraştım.Bir de 3d özellikli * bir şey kurdum galiba.Hatayı göremiyorum hocam siyah ekran geliyor sadece...
Komutları uygulamak için grup menüsünde e tuşuna basıyorum ctr+alt+f1 yapıyorum geliyor.Başka türlü * bir şey gelmiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2011 - 15:16:03

Hocam bu soruna el atacak biri yok mu?Yine mi formathttp://forum.ubuntu-tr.net/Smileys/default/embarrassed.gif

Mx0Ub

cok tehlikeli bir komut oldundan bende saklı isteyen pm atsın :)
Not:
Hic bi sorumluluk kabul edilmez yapılan yorumlardan ve verilen kodlardan

rancor52

Alıntı yapılan: nefretmy - 30 Haziran 2011 - 15:43:10
hocam format diğilde en kötü ihtimal ile
teminale bunu düş yanlız bu kullanıcının tum ayarlarını ve o kısıma kaydettin her seyi siler ona göre

sudo su
ile root yetkisi al
rm -fr /home/kullanıcıismin

Teşekkürler.Bu da işe yaramadı format atacağım büyük ihtimal yine 10.10 kurup güncelleme yapmayacağım.11.04 sorun çıkarıyor hep... Başka yöntemi olan varsa cvp bekliyorum...

bytan

Kullanıcı ayarları için yalnızca gizli klasörleri sildirmek yeterli. Tüm dosyaları silmeden önce iki kere düşünmek lazım. :)

@rancor52,

Kimi zaman yanıt gelmesi vakit alabilir, bunu da doğal karşılamak gerekiyor.

Son verdiğim komutu tekrar düzenledim, yanlış yazmışım. Sorunun sistem genelinden mi yoksa kullanıcı yapılandırmasından mı kaynaklandığını anlamak için sana bol bol sorular sorabiliriz. Veya sen son oturumlarda ne yaptığını daha açık şekilde buraya aktarabilirsin. Mesela bu 3D ile kurduğun şey neydi? Ekran kartı sürücüsü kurmuş olabilir misin?

Grub menüsünde e ye basarak kernel parametrelerinden quiet splash parametrelerini silip sistemi açmaya çalıştığında hangi adımda kalıyor? Ve az önceki gibi terminali açtığında startx yazdığında görsel oturuma geçebiliyor musun? Verdiği hata nedir?

PF @ ST

BayboraKaan

ctrl+alt+f2 gelen ekranda bu komutu girin en son Compiz dediginize göre bir Compiz ayarlarini sifirlayalim bakalim

rm -rf .compiz* .gnome* .gconf*

heartsmagic

Kullanıcı dizini sildirildiği için şu an istese de bir masaüstü oturumu açamaz arkadaş. Yeni bir kullanıcı açtırıp devam etmek gerekiyor, tabi devam edilecekse. @rancor52, yeni kurulum yaptın mı?

@nefretmy, verdiğin komutu ayarları değil, kullanıcı dizininin kendisi siliyor, kısacası artık o kullanıcı sorun yapar sistemde. Tavsiye verirken bir nebze daha dikkatli olmak gerekiyor. En azından sildirmek yerine yedekletmeyi denetebilirdin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mx0Ub

ben kendim kullanıyorum
kullandımda tekrardan sıfır kurulumdaymıs gibi oturum acıyor
bundan dolayı önerdim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2011 - 21:23:59

Not:

eribol

Alıntı Yapben kendim kullanıyorum
kullandımda tekrardan sıfır kurulumdaymıs gibi oturum acıyor
bundan dolayı önerdim
İyi ama ev dizininde Belgeler, Filmler, Müzikler vs vs her türlü dosyayı saklıyor olabilir, kullanıcı. Yani sildiğimiz şey ayar dosyası olsa neyse de komple ev dizinini silmek sizin için sorun olmasa da bir çok kişi için ciddi dosya kaybı olabilir.

Mx0Ub

arkadaslar ben uyarmısım özellikle son cümlede :bu kısımda yanlız bu kullanıcının tum ayarlarını ve o kısıma kaydettin her seyi siler ona göre
bunun anlamı sizin dediniz gibi kullanıcı dizini silmek
ben cok defa ubuntunun ayarlarını karıstırırken oturum acılmama durumunda kullandım komut bu
bir faydası dokunur diye verdim

sorun olucak kişilerde cümledeki uyarımı anlar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2011 - 22:23:16

hocam konsolda startx dedinde ne yanıt geliyor
Not:

rancor52

nefretmy sıkıntı yok ben göze aldım zaten dosyalrın silinmesini o kadar acemi değilim :)
Hocam hatayı buldum gibi bir seferliğine ekran şu yazılar geldi hemen aldım.grup menüsünde enter a bastım şu şekeilde yazılar vardı:
record fail
set gfxplaylood=$linux_gfx_mode
insmod  port_msdos ....
sonra ctrl+x e bastım shell ekranına geldi.Oranında üst tarafında şunlar yazıyordu.
17.420071] acer-wmi:unable  to detect aviable wmid deviced

Umarım yardımcı olur bu hatalar.

rancor52

bytan

Alıntı yapılan: bytan - 30 Haziran 2011 - 17:58:27
Son verdiğim komutu tekrar düzenledim, yanlış yazmışım. Sorunun sistem genelinden mi yoksa kullanıcı yapılandırmasından mı kaynaklandığını anlamak için sana bol bol sorular sorabiliriz. Veya sen son oturumlarda ne yaptığını daha açık şekilde buraya aktarabilirsin. Mesela bu 3D ile kurduğun şey neydi? Ekran kartı sürücüsü kurmuş olabilir misin?

Grub menüsünde e ye basarak kernel parametrelerinden quiet splash parametrelerini silip sistemi açmaya çalıştığında hangi adımda kalıyor? Ve az önceki gibi terminali açtığında startx yazdığında görsel oturuma geçebiliyor musun? Verdiği hata nedir?

Ayrıca şu an yeni kurulum mu yaptın eskisi üzerinden mi gidiyorsun?

PF @ ST

rancor52

Hocam teşekkürler, format atacağım komutla düzelecek gibi değil.11.04 e geçmeyeceğim bu sefer, çoq çok sorun çıkartıyor.Konu çözüldü diye yoruma kapatabilirsiniz selametle...

bytan

PF @ ST