Ubuntu 11.10 Sürüm Takvimi Değişti

Başlatan ekopc, 04 Temmuz 2011 - 18:15:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekopc

Ubuntu 11.10 Sürüm Takvimi Değişti    <blockquote> Bir sonraki işletim sistemi Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) için sürüm takvimi geçen hafta Canonical tarafından değiştirildi.

İkinci Alpha sürümü geçen hafta, 30 Haziran Perşembe günü test amaçlı olarak yayınlanmalıydı ama tarih 7 Temmuz olarak değiştirildi.
Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot)için, Canonical'ın  hazırladığı yeni takvim şöyle:

2 Haz. 2011 - Alpha 1 sürüm
7 Tem. 2011 - Alpha 2 sürüm
4 Ağus. 2011 - Alpha 3 sürüm
1 Eyl. 2011 - Beta 1 sürüm
22 Eyl. 2011 - Beta 2 sürüm
13 Eki. 2011 - Ubuntu 11.10 Final sürüm

Gördüğünüz üzere bir haftalık gecikme sadece ikinci Alpha sürümünü etkiliyor ve Ubuntu 11.10 geliştirme döngüsünün geri kalanını etkilemiyor. Final  sürüm, öngörüldüğü üzere 13 Ekim 2011 tarihinde yayınlanacak.

Bu hafta Perşembe günü 7 Temmuz, Ubuntu 11.10 Alpha 2 geliştirme sürümünü test için bekliyor olacağız. Ama, o zamana kadar, bu sürümden ne beklediğimizi ifade edelim:

· Linux kernel 3.0;
· Masaüstü yeniden erişilebilir;
· Mozilla Thunderbird 5.0 varsayılan posta istemcisi;
· Mozilla Firefox 5.0 varsayılan ağ tarayıcısı;
· Deja Dup yedekleme aracı;
· Synaptic Package Manager.

Ubuntu 11.10 Günlük Sürüm

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Ubuntu İşletim Sisteminin 15. sürümü olacak.

Kaynak

Softpedia 

Sherlock Holmes

Sadece Ubuntu için'mi geçerli.?
Diğer türevlerde bu durumdan etkilenmiştir, muhtemelen.

ekopc

Digerlerindede alfa 2 yayınlanmadı demekki hepsinide etkiliyor bende xubuntu 11.10 alfa 2 yayınlanmadı

ekopc

Alpha 2, yaklaşan Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) işletim sistemi, varsayılan posta istemcisi olarak Mozilla Thunderbird 5.0 merakla beklenen özelliği olacak.
Review image
Review image
Review image
Review image
Review image
Review image
Ubuntu hızlı ve kolay kurulum, düzenli bültenleri, varsayılan olarak yüklü mükemmel paketleri sıkı bir seçim ile, masaüstü veya sunucu için bir Linux dağıtımı, her ağ üzerinden kullanılabilir hayal edebileceğiniz başka bir paket ve Canonical Ltd ve profesyonelReview image

Contempt

Thunderbirdi varsayılan seçmesi çok iyi. Bekleyelim görelimn :)
Herşeye Rağmen...

thex_yavuz

11.04ün üzerine kurulum yapmak için hangi depoyu ekleyecez ve hangi komutları verecez.

ekopc

Ubuntu 10.04/10.10/11.04 user can install or upgrade from
thunderbird-stable ppa
sudo apt-add-repository ppa:mozillateam/thunderbird-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install thunderbird

Release Notes: http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/5.0/releasenotes/
Source Code:
http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/

KemalALKIN

www.tckemal.ist

s7e7v7e7n

şuanda kararlı sürüm hangisi 11.04 mü ? final sanırım 13 eylül de cıkıyor 11.10 ? 11.10 sürüm LTS sürüm müdür ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

karizmaxi

Şu anda  son kararlı sürüm 11.04
Planlanan tarih 11.10 kararlı sürüm için 13 ekim bi aksilik olmaz ise planlanan tarihte çıkar
11.10 lts değil 12.04 lts olacak
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

s7e7v7e7n

11.04 de Unity hazır mı geliyordu ? şimdi beta yı indirip kursam güncellemeleri alarak mı final sürüme gecsem yoksa kararlı sürümümü beklemek doğru olur ?

linux da çalışacağım işlerim var onları yapmam gerekiyor o yüzden bitane Linux kurmam lazım şuanda.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

karizmaxi

11.04 uniy ile geliyor ancak isterseniz klasik oturumda açabilirsiniz eğer günlük kullanımsa amacınız her zaman için ana sürümler kullanmanız yararınıza olacaktır beta sürümler hata olduğu kabul edilen ve bu hataları gidermede gönüllü yardım edilen sürümler neticede

orpi

Alıntı yapılan: karizmaxi - 26 Eylül 2011 - 17:07:31
11.04 uniy ile geliyor ancak isterseniz klasik oturumda açabilirsiniz eğer günlük kullanımsa amacınız her zaman için ana sürümler kullanmanız yararınıza olacaktır beta sürümler hata olduğu kabul edilen ve bu hataları gidermede gönüllü yardım edilen sürümler neticede
10.10 , 11.04 ve 11.10 zaren ara sürümdür . Ana sürüm dediğimiz LTS ler olmuyor mu? Yanlış mı biliyorum?
MÜHENDİS BEG

BayboraKaan

@orpi 10.10, 11.04 ve 11.10 ara sürümdegildir. Final tarihinde her zaman kararli sürüm cikar ve 1,5 yil destek alinir. LTS sürümlerin farki ise sadece 1,5 yillik destek yerine 3 yil destek verilir. ;)

karizmaxi

Finale 3 kaldı ve şu haliyle bile çok çok çok beğendim 11.10'u, 11.04'ten sonra çok harika bir iş çıkarmış Ubuntu ekibi tebrikler :)

Chantre

ubuntu.com'da neden geri sayım yok. yeni bilgisayar aldım, 11.04 kurmak istemiyorum. direk 11.10 kurmak istiyorum. Sabretmek çok zor :)
When you play the game of thrones, you win or you die!

karizmaxi

günlük kalıplardan indirip yükle gayet sağlam şu anda öneririm

grayloop

hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

laser1999

decent

Bu konu da arşivdeki yerini alabilir.