Teşekkürler Ubuntu-Tr

Başlatan klbecit, 29 Haziran 2011 - 13:29:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

klbecit

Değerli Arkadaşlar,

Bu konunun yeri burası mı bilmiyorum ancak en uygun yer olduğunu düşündüm...

Türkiye'de Linux İşletim Sistemi konusunda çok ciddi bir açık olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçen hafta bir iş görüşmesinde ubuntu bilgim sorulmuştu ve olmadığını iletmiştim. Ancak kısa sürede temel kullanımı halledebileceğimi de iddia etmiştim... Ubuntu kullanmaya başladıktan 4 gün sonra yaptığım ikinci görüşmeden sonra bugün iş başvurumun kabul edildiğini öğrendim.

Bu noktada bu forumda bizzat kendi sorularıma olmak üzere geçmişten beri sorunlara çözüm üretmiş tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ubuntu-Tr forumu azmedildiği sürece kısa sürede insanlara pek çok şey öğretebilecek bir birikime sahip...

Bizlere bu alanı sunan site kurucuları başta olmak üzere bugüne kadar sayısız bilgi ile bu alanın gelişmesine sebep olan herkese tekrardan teşekkürler...

salı pazarı

buraya yazdığım için özür dilerim ama forumda yeniyim, az önce yardım almak için bir ileti gönderdim ama son gelen iletilerin yer aldığı bilgi merkezi bölümünde gözükmüyor, neden acaba

pardon görünüyormuş yanlış yazmışım

sem

Hangi iş alanında Ubuntu bilgisini sorduklarını söylemenizde sakınca yoksa söyleyebilir misiniz? =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

isik_n

Ubuntu değil de linux tecrübesi sormuş olmasınlar ?=)

Kadir Can

Belki şirket kendi içinde Ubuntu kullanıyordur.
Kullanabilir misin, diye sormuşlardır.

karamani44

Bence insanlar artık windowsu pek istemiyorlar. Ama büyük kurumlar veya şirketler dayatıyor windowsu. Tahminim bundan sonraki dönemlerde linux kullanıcıları artar. Bu konu forumda daha önce de dile getirildiği için uzatmak istemiyorum.

empax

Alıntı yapılan: sem0900 - 29 Haziran 2011 - 13:51:34
Hangi iş alanında Ubuntu bilgisini sorduklarını söylemenizde sakınca yoksa söyleyebilir misiniz? =)
Bende merak ettim gercekten.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

mami96

Staj yaparken

Ana bilgisayarlari yani

kisisel gibi kullanilan

siparis vs. icin olan bilgisayarlarin tamamina ubuntu yukletmistim ben :D

tabii ben gidince silmisler :@

keske bitmeseydi bu staj D:

finix

Bence Linux kullanımı konusunda Türkiye'nin bir sıkıntısı yok. Yanlış bilmiyorsam %8 civarında Linux kullanımı var ve bu önemli bir oran.

klbecit

bilgi işlem bölümünde egitmenlik işi...

sem

Bu aralar bir çok iş ilanına göz gezdiriyorum da=)

C#, .NET, ASP, Windows vs yoğunluğundan olsa gerek, sevindirici bir haber olarak algıladım.

Cevap için teşekkürler, iş hayatınızda başarılar...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

6ng4n

Türkiye'de linuxu bırakın Java ile bile adam zor alınıyor :D

sem

"Linux'u bırakın Java ile bile"

ibaresi Java'nın Linux'tan üstün olduğu hatta ikisinin aynı alanın farklı birimleriymiş hissi uyandırıyor =) C++ & Java gibisinden
Burası dünya?

6ng4n

o anlama getirmek istemedim Java sadece bir dil. windows'ta uygulanabilirliği de var. o bakımdan söylemek istedim yanlış anlaşılmış :D ben C++ ile Java karşılaştırması dahi yapmıyorum birisi sitem dili sonuçta ötekisi daha üst düzey :D

sem

Aslında tam olarak demek istediğinizi anladım ben. Doğru da diyorsunuz, biraz da makarayla karışık,  yanlış anlayabilecek arkadaşlar için yazdım iletimi.

İyi akşamlar diliyorum, kolay gelsin =)
Burası dünya?

canosayan

o kadar şaşırmayın. bizde iki bilgisayarda ubuntu var. üzerlerinde lamp server kurulu. ve temel iş makinesi ikiside.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

İlk iletiye döneyim ben yine. Teşekkür ve güzel sözler bir yana, birilerinin Linux ve daha özelinde Ubuntu bilgisini buralardan edinip, iş tecrübesinde kullanabiliyor oluşu sevindiriyor beni. Tek temennim, ileride edinilecek birikimi buraya aktarmandır @klbecit. Zira birçok konuda eksiğimiz var, bilhassa da sunucu meselelerinde.

Bu gibi başlıklar insanları motive eder. Bizlerin motive olacak bir hali kalmadı şu kadar süre sonra, fakat ola ki buralarda kalıp destek vermek isteyecek birileri okur ve buna göre biraz daha vakit ayırabilir buralara.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

klbecit

Sayın @heartsmagic ,

Olaya şöyle bakmakta fayda var. Birileri gönüllülük esası ile Ubuntu'yu daha kullanılabilir hale getirirken sizlerin/bizlerin burada kullanım açısından insanlara yardımcı olmamız da aynı eksendedir.

Ücretsiz sunulan bir işletim sistemini kullanıp bu konuda insanlara yardımcı olmamayı etik bulmuyorum...

Pek çok konuda belirttiğim bir durum var. Ben Linux konusunda çok acemiyim... Gün geçtikçe buradan pek çok şey öğreniyorum. Öğrendiğim şeylerlerle de karınca kararınca birilerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım ileride çok daha faydalı olurum...

heartsmagic

Alıntı yapılan: klbecit - 30 Haziran 2011 - 23:01:32
Umarım ileride çok daha faydalı olurum...

Kesinlikle olacaksın. Bunun bir iki etkeni var.

1. Linux üzerinde çalışmaya devam etmek.
2. Öğrenileni paylaşma isteği.
3. Vakit bulabilmek.

Üçü bir araya geldiğinde fayda sağlayamamak için bir neden yoktur bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.