[Çözüldü] Kablolu Bağlantı için Network Ayarları ve Internet Erişim Problemi

Başlatan null, 11 Ağustos 2008 - 00:21:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

null

Öncelikle merhabalar.
Linux Ubuntu 8.04.1 i386 sürümünü laptopuma (HP Pavilion dv6143eu) Win XP açık konumdayken Install inside Windows seçeneği ile 6GB yer ayırarak problemsiz kurdum.Yeni Linux kullanıcısıyım ve beni windowsa (maalesef) bağlayan şey işim için kullanmam gereken birkaç program.onun dışında kesinlikle linux denemek ve kullanmak istiyorum.

Soruna gelince:

Kurulumdan sonra Ubuntu da internete bağlanamiyorum.Uzun süre uğraştım fakat sorunu çözemedim.kablolu ağ ile Internete bağlanamıyorum.
Başka bir arkadaşın açtığı benzer konuda yazilanlar üzerine wired connection tikini işaretledim ama değişen * bir şey olmadi.

properties kısmını tıkladigimda yapmam gereken ayarlar oldugunu düşünüyorum ama uğraşlarım sonuç vermedi.

Forumlarda aradım ama sorunumun çözümünü bulamadim..Yardimlarinizi bekliyorum.
Saygılar.

erginemr

Modeminiz standart ethernet bağlantılı bir modemse; son verdiğiniz ekranda "Otomatik yapılandırma (dhcp)" seçerseniz bağlantı sağlanabilir.

[IMG]http://img241.imageshack.us/img241/7783/ekrangrntstb7.th.png[/img]

Tabii bu arada, http://192.168.2.1/ (Airties ethernet bağlantılı modemler için) vb. bir adresten Firefox ile modem arayüzüne girmeniz ve kullanıcı adı, şifre, vb. bilgileri girmiş olmanız gerekir.

null

Dediğiniz gibi Otomatik yapılandırma secenegini sectim ama gene baglanti sağlayamadım.modem markası pikatel.modemin sayfasina girebiliyorum ad şifre girdim yani.
dolaşım kipini etkinleştir tikini etkin hale getiripte denedim ama oda olmadi.
bu wired network ayarını nasıl yapacagimi adim adim anlatan bir döküman bulabilir miyim acaba yada siz açıklar mısınız ?

heartsmagic

Şu çıktıyı bir görebilir miyiz?

ifconfig

Burada senin kablolu kartının görünmesi gerekiyor. Ben eth0 olacağını var sayarak komutları veriyorum.

sudo ifconfig eth0 192.168.2.5 netmask 255.255.255.0
sudo route add default gw 192.168.2.1

Burada 192.168.2.1 modeminin IP'sidir. Eğer Pikatelinki başka bir şeyse onu yaz. IP'yi de buna göre verirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

null

Merhaba arkadaslar.Daha once ve sorun yasadigim Install inside Windows yontemiyle kurdugum Linuxu kaldirdim yerine normal yolla Ubuntu 8.04.1 alternate amd64 kurdum.su anda hicbir sorunla karsilasmadim.
yardimlariniz icin çok tesekkur ederim.

erginemr

null

Tesekkur ederim.kurdugumdan beri kapatamadim gercekten cok iyi.bilgisayarimda su anda xp ve ubuntu beraber kurulu.sadece netcad ve autocad icin xp yi aciyorum geri kalan butun zamanim ubuntu ile geciyor.zamanla daha cok ogrenip gelisme kaydedecegm :)

heartsmagic

Uykusuz gecelere hazır ol o zaman :)
Geçmiş olsun, başlığı kapatabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.