[Çözüldü] Ubuntu 11.04 64 bit İnternet Bağlantısı Sorunu

Başlatan mrbrightside, 30 Ekim 2011 - 21:57:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrbrightside

Merhaba,

Yaklaşık 6 aydır Ubuntu kullanmaktayım, evdeki masaüstü bilgisayarımda Ubuntu 11.04 32 bit kullanmaktayken 6gb ram'den faydalanmak için Ubuntu 11.04 64 bit yükledim. Ancak internet hızında sıkıntı çekmekteyim (Yaklaşık 30 kb/s ile download gerçekleşmekte), Realtek PCI Express R8168 ethernet driver için Realtek'in sitesinden gerekli dosyayı (r8168-8.026.00.tar.bz2) indirdim ancak terminal'den gerekli komutları verdiğimde sonuç alamadım.

İnternetimde sorun olup olmadığını anlamak için Toshiba notebook'umdan da (Ubuntu 11.10 32 bit) test amaçlı dosya indirdim ve hızda bir sıkıntı olmadığını gördüm. (Yaklaşık 400 kb/s) Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İlk defa bir foruma üye olup, konu başlığı açıyorum. Bu konuda soru var mı diye daha önceki başlıklara baktım ancak bulamadım, eğer daha önce cevaplanmışsa şimdiden kusura bakmayın.

Teşekkür ederim. 

heartsmagic

Merhaba.

Şimdi, 32bit'te sorun yok ancak 64bit üzerinde sorun oluyor? Yeni kurulumdan sonra tüm güncellemeler alındı mı?
Bir de çok geç olmadan eğer uğraştırmayacaksa 11.10 deneme imkânın var mı? Aynı sorun onda olmaz diyemem fakat daha güncel bir sürüm olduğu için en azından daha güncel paketlerle iş görmüş oluruz?

Eğer kuramam diyorsan realtek'in sitesinden indirdiğin sürücülerde yaşadıklarını buraya aktarman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mrbrightside

Merhaba tekrardan,

32 bit'te herhangi bir sorun yasamadim, 64 bit'te internet yavasladi. Evet, guncellemelerin hepsi gerceklestirildi.

Su an 11.10 yukluyorum, ayni sikintilar yasanirsa buradan paylasacagim.

Ilgin icin tesekkur ederim.

gelturi

bende bu net bağlantısından dolayı sıkıntı yaşamıştım heatrsmagic in başka bir konuda tavsiyesi üzerine network manager i kaldırıp wicd yükledim o gün bugündür bağlantı ve downland sorunu yaşamıyorum.

mrbrightside

11.10'da da aynı sıkıntı yaşanmaktaydı, Wicd'i yükledim ve network manager'i sildim son çare olarak. Ve gerçekten işe yaradı!

Teşekkür ederim tekrardan yardımlarınız için.

Forumların önemini bu ilk tecrübem ile daha iyi anlamış oldum  :)

heartsmagic

Bu ağ yöneticisinin sorunlarını çözememekten nefret ediyorum fakat elimizde çözüme götürecek adımlar bulunmuyor bazen. Böcek var sanırım uygulamada fakat sorunları nasıl irdeleyeceğimizi bilemiyoruz.

Konutu etiketleyip kapatıyorum, fakat arada bir çözüldü sanılmasına rağmen sorunlar çözülmeyebiliyor. Öneri ve İstekler bölümündeki sabit başlığımızdan konunun açılmasını isteyebilirsiniz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.