Çakma Time Capsule

Başlatan noyan, 16 Haziran 2011 - 18:18:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noyan

Forumda arattım ama bulamadım öncelikle herkeslere kolay gelsin...

Merak ettğim şey şu;  evde eski kullanılmayan bir tane bilgisayarım var tahminimce donanım özellikleri 1.70 pentium 4 işlemci ,750 mb ram  256 mb de video kartı ve 250 gblikde harddiski olan eski makineyi nasıl Home Media Server türevi birşeye dönüştürebilirim. Benim bu makineye yapmak istediğim şeyse Apple'in Time capsule'si  gibi birşeye dönüştürmek ya da en azından ona yakın birşeye. Time capsule çift  802.11 n tabanında çift frekans kullanıyormuş(nasıl oluyorsa artık).  harddisk sorun değil elimde birsürü harici disk mevcut, hem onlar bir arada tutmak istiyorum hemde kolleksiyon gibi olmaya başladı, her marka diskten var evde.... bu makineye minimum olarak 4 tane pc bağlanacak 2 tanesi apple marka birisi windows sonuncuda ubuntu 11.04, aynı zamanda wifi üzerinden internet paylaşımıda yapmak istiyorum evde 2 tane internet hattı var ortalama 100 tl internet faturası ödüyoruz ki buna telefon görüşmeleri dahil değil. harici disk  ya da yazıcı hepsi tek bir sisteme bağlı olacak. eksi bir bilgisayarın böle birşeye dönüşmesi bana ütopik gibi geldi ama yine de sormak istedim. Özetle evdeki bütün sistemi tek bir merkezde toplamak istiyorum resimler, dosyalar, filmler vs.(malum müstakil 3 katlı bir evde 3 ailenin yaşaması birazcık karmaşık olabiliyor) hazır elimde eski bir makine varken değerlendirebilirsem değerlendiriyim diyorum  yoksa paraya kıyıp time capsule alacak gibi görünüyoruz...

Saygılar...

heartsmagic

"Time Capsule" tam olarak ne işe yarar bilmiyorum, fakat istediğin şey ağ üzerinden filmlere erişip izlemek, müzikleri dinlemek midir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noyan

temel olarak aynen öyle, dağınık olan verileri tek bir yerde toplayıp, isteyenin istediği zaman ulaşabileceği,  sonradan ağa dahil olanların istediklerini alabilmeleri ve aynı şekilde onlarda ki filmleri müzikleri vs. server a bırakabilecekleri wifi üzerinden çalışan bir nevi depolama alanı yaratmak... umumi server gibi birşey yani

superjax

bir ağ üzerinden depolama sistemine ulaşmak Time Capsule mantığı ama genelde yedek almak için kullanılıyor.böyle ürünlere NAS deniyor diye biliyorum

http://www.teknoseyir.com/14759/silverstonedan-tasinabilir-nas-sistemi-dc01/

bu linkde yeni bir inceleme var.

krwlng

Bir sunucu oluşturabilirsiniz, fakat mac ile ağ sorunları çıkar mı bilemiyorum, Time Capsule yapısı itibari ile anlık yedekleme sistemi olarak düşünülmüş, onun haricinde sizin düşündüğünüz durum ondan daha işlevsel bir özelliğe sahip olur, ancak eksiler de illaki olacaktır, kablosuz ağ ile performans düşüklükleri ve bir kaç kişi aynı anda bağlanınca oluşabilecek trafik gibi durumlar sıkıntı çıkarabilir. Ubuntu server kurup denemenizi tavsiye ederim, ben daha önce bir süre bu şekilde bir medya merkezi kurup kullanmıştım. Medya merkezi olayına gelince, sunucu makineye, Media Tomb, Firefly DAAP gibi uygulamalar kurarak veya LinuxMCE tarzı ufak bir sistem kurarak bu işi halledebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

noyan

@superjax teşekkürler dostum ilgin için fakat nas server tek kullanıcı olsam gözümü kırpmaz alırdım ama amaç nas server dışında birşeyler olmalı ki benim ihtayçlarımı karşılasın en temel olanda kablosuz olarak veri transferi yapabilen bir makine hemde en hızlısından. Kablosuz modemim 802.11g bandında çalışyor 802.11n kanalı ise 600 Mbit/s ye kadar veri transferine olanak sağlıyor. Yapmak istediklerimi biraz daha  sadeleştireyim o zaman

-modemin kablosuz sinyalini kapatıp, gelen interneti direk kuracak olduğum server aracılığıyla yaymak (çünkü modem dosya transferlerinde başını yerden kaldıramıyor)
            (fakat burada benim asıl merak ettiğim şey şu; bir tane 802.11n kanalında çalışabilen usb adaptör  alıp sisteme entegre etsem verimli şekilde kullanabilirmiyim ? Hatta yanına bir tanede 802.11 a/b/g kanallarınıda destekleyen usb alsam ikisinde nasıl kurabilirim? mesela n bandında çalışandan sadece dosya transferi yapmak istesem diğerinden de internet  paylaştırma gibi bir ayarlama yapılabilir mi ? yoksa tek başına n bandında çalışan yeter mi ?
            -serverların içerisinde firewall varmıdır yoksa sonradan mı entegre edilir ??var olan  modemin  ya da serverin firewall u nasıl güçlendirilir ?
            - peki ubuntu serverlar neden farklı versiyonlarda çıkartılırlar ?Kullanım amaçlarına göre değişiklik mi gösterirler ? En stable olan hangisidir ya da sizler hangisini önerirsiniz ?11.04 ün  64 bit versiyonunu  indirdim.

@krwing dostum seninde  ilgin ve alakan için ayrıca teşekkür ediyorum, seninde dediğin gibi benim amacım  Time Capsule birazcık amacı dışında kullanmak, anlık yedeklemeyle  çok işim olmayacak, azıcık araştırdım sadece yedekleme dışında Home Server olarak kullanabiliyormuşsun nas serverlardan tek farkı modeme bağlayıp kablosuz olarak dosya transferine olanak vermesi. temelde benimde yapmak istediğim buaslında. kurup kurcalamaya başlayalım bakalım serveri.
http://www.kremalicious.com/2008/06/ubuntu-as-mac-file-server-and-time-machine-volume/ burada gayet detaylı bir anlatım var ama daha kurcalama fırsatı bulamadım bakalım..