picasa 3

Başlatan isimweb, 16 Haziran 2011 - 19:10:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

isimweb

İyi günler;

google'nin sitesinden picasa 3 (linux için beta) yazılımı için deb paketini indirdim. kurulumdan sonra konsoldan açmaya çalışınca
/usr/bin/picasa: satır 139:  2814 Parçalama arızası    "$PIC_BINDIR"/wrapper check_dir.exe.so
/usr/bin/picasa: satır 175:  2917 Parçalama arızası    "$PIC_BINDIR/wrapper" regedit /E $registry_export HKEY_USERS\\S-1-5-4\\Software\\Google\\Picasa\\Picasa2\\Preferences\\

şeklinde hata verdi.Program açılmıyor yani. Fakat aynı şeklinde google earth'ü başarılı bir şekilde kurmuştum ve şu an kullanıyorum. sorun ne sizce??

acer

bu programı bende kurmayı düşünüyorum. Windowstan biliyorum bu programı. Bakalım linuxta da performaslı çalışacak mı? Sizin probleminize gelince yazılım merkezine picasa diye yazın orda nereye kurulduğu yazar muhtemelen uygulamalar===>grafik===>picasa .Birde bu yoldan deneyin belki çözülür :)

Yiğit Ateş

Digikam ve Shotwell'in Picasa'dan eksiği yoktur. Hatta Digikam'in fazlası vardır. KDE uygulaması kurmak istemiyorum derseniz, Shotwell de iş görür. Yalnızca, Digikam biraz daha komple bir uygulama. İkisi de Picasa'ya ve yaygın tüm servislere fotoğraf yükleyebiliyor. Kısacası, Wine üzerinden çalışan bir uygulamayı böyle alternatifler varken bence düşünmeyin :)

acer

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 16 Haziran 2011 - 22:45:32
Digikam ve Shotwell'in Picasa'dan eksiği yoktur. Hatta Digikam'in fazlası vardır. KDE uygulaması kurmak istemiyorum derseniz, Shotwell de iş görür. Yalnızca, Digikam biraz daha komple bir uygulama. İkisi de Picasa'ya ve yaygın tüm servislere fotoğraf yükleyebiliyor. Kısacası, Wine üzerinden çalışan bir uygulamayı böyle alternatifler varken bence düşünmeyin :)

Shotwell ile kırmızı gözleri ortadan kaldırmak tam bir işkence. Fotoğrafı büyültüyorsunuz sonra kırmızı gözleri ortadan kaldırmak için kırmızı göz uygulamasına tıklıyorsunuz fotoğraf otomatik olarak küçülüyor. Gözlere tıkladığınız da dayak yemiş mosmor gözler ortaya çıkıyor. Ama picasa da tıkladığınızda kendisi otomatik olarak kırmızı gözleri algılıyor ve düzeltiyor. Sırf bundan dolayı picasa ya geçmiştim. Ayrıca picasa ile film yapmak ve filme fon (müzik) eklemek çok kolay. hemde .avi formatıyla filmi oluşturuyor. Shotwell de bu uygulamalar var mı bilmiyorum?

Shamata

sırf kırmızı göz diyorsanız size Gthumb kurun derim

isimweb

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 16 Haziran 2011 - 22:45:32

zaten grafik kısmında görünüyor. tıklıyorum. fakat hiç bir şey çıkmıyor. konsoldan açma sebebim hatayı görebilmek. zaten verdiği hata yukarıda.