bilgisayarımın özellikleri ve linux

Başlatan cansupeyikci, 02 Ağustos 2008 - 17:39:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cansupeyikci

intel 3.20 işlemci , ati radeon 9250 ekran kartı , 512 ram var.ayrıca anakartıma tümleşik olan bir ekran kartımda var.intel ekran kartı
linux un en son sürümünü anasayfanızda vermiş olduğunuz linkten indirdim ve kurdum.10 gb bir alana kurdum.

burada ilk sorum şu olacak bu özelliklere sahip bilgisayarıma kurmuş olduğum linux'ta herhangi bir sorun yaşarmıyım.şöyle ki tam verimli olarak kullanabilirmiyim.

ikinci sorumda arkadaşımın bilgisayarında görmüştüm biraz linux sitelerinde araştırınca adının compiz fusion olduğunu öğrendiğim sistemi bende bu özelliklere sahip bilgisayarımda kullanabilirmiyim.

üçünücü sorum ise ati ekran kartını mı yoksa tümleşik ekran kartını kullanmalıyım.sizin öneriniz ne olur

izzetguntalaz

Kötü haber vermeyi sevmem ama 9250 serisi kartlar ubuntu ile pek iyi geçinemiyor.

Tümleşik intel le çalışın derim.

Bu şekilde pek sorun yaşayacağınızı sanmam. Siz kurulumu tamamlayın duruma göre hareket ederiz.

munirekinci

@İzzetguntalaz da belirtmiş Ati 9250 serisi ile ilgili birçok soru soruldu forumda, anladığım kadarı ile Linux ile pek iyi geçinmiyor, ama yinede
ilk olarak jockey-gtk ile ATI ekran kartı sürücüsünü yüklemeyi dene, eğer sorunsuz olarak kurup kullanabilirsen ne âlâ. Olmadı envy ile denersin, oda olmazsa Intel'i kullanmayı denersin.

Alıntı Yapburada ilk sorum şu olacak bu özelliklere sahip bilgisayarıma kurmuş olduğum linux'ta herhangi bir sorun yaşarmıyım.şöyle ki tam verimli olarak kullanabilirmiyim.

ikinci sorumda arkadaşımın bilgisayarında görmüştüm biraz linux sitelerinde araştırınca adının compiz fusion olduğunu öğrendiğim sistemi bende bu özelliklere sahip bilgisayarımda kullanabilirmiyim.

Ekran kartı sürücünü başarıyla yükledikten sonra zaten geriye birşey kalmıyor, yani ekran kartını tanıtırsan tam verimli olarak kullanabilirsin.
Diğer soruya gelir isek evet bu sistem üzerinde compiz rahatlıkla çalışır.

izzetguntalaz

@munirekinci

Haklı önce dene olmazsa kartı sök.

Birde ati ile denerken bios tan entegre intel i kapat.