[Çözüldü] intel 945gm natty problemi

Başlatan fthzcn, 28 Mayıs 2011 - 02:03:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fthzcn

Kartın driver kurulumunu gerçekleştiremiyorum. Araştırmalaımda şöyle bir bug mevcut:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/680135

Bug'ın çözülmesini beklemekten başka çare önerisi olan var mı?

sema

Sizde kurmaya çalışırken nasıl bir hata veriyor? Sinaptik'i açıp xserver-xorg-video-intel yazdığımızda çıkan sunucu ya da sonuçları yüklemek için işaretlesek ve yüklesek?

Olmadı şu ne diyor uçbirimden:

sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
susema

fthzcn

Yanlış yönlendirdiğim için üzgünüm. Fakat driverlar kurulu. Problem yaratmayan bir driver kurulumu gerçekleştiremiyorum demek istemiştim. xorg güncel olan driverlar ile de denedim gerekli ppa'ları kullanarak ama sonuç değişmedi. Yine de emin olmanız açısından çıktıyı aşağıda veriyorum;

fatih@fatih-pc:~$ sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
[sudo] password for fatih:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
xserver-xorg-video-intel is already the newest version.
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  ttf-dejavu-extra java-common libaccess-bridge-java-jni libaccess-bridge-java
  icedtea-6-jre-cacao libgif4 openjdk-6-jre-headless tzdata-java openjdk-6-jre
  icedtea-netx icedtea-6-jre-jamvm openjdk-6-jre-lib ca-certificates-java
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.

sema

Ama ben yine anlamadım. Sizin için verdiği hata nedir diye sorayım o hâlde, nerelerde problem çıkarıyor bu sürücü?
susema

fthzcn

Sorunumun sürücü kaynaklı olmadığını yeni öğrendim. Sorunum şu idi; flash içeren sitelerde ve flash video gösterimlerinde işlemci kullanımı %100 e ulaşıyor ve sistemim kitleniyordu. 3d kullanımında da aynı şekilde. (Örneğin unity) (Unity 2d problemsizdi) Windows altında ise böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Ekran kartı sürücülerinin tam olarak yüklenmemesi sonucunda işlemciye fazla yük bindiğini düşünmekteydim. Tüm araştırmalarım bu sonucu gösteriyordu. Bugün aklıma dizüstümün işlemci fanı ve soğutması geldi. Gerekli temizlemeleri ve bakımını yaptım ve sorun ortadan kayboldu. İşlemci sıcaklığı 80'li derecelerden 50'li derecelere geriledi. Windows altında böyle bi hata almıyor oluşum araştırmalarımın sürücü sorununa yoğunlaşmasına neden olmuştu. Daha sonra flash'ın işlemciye daha çok yük bindirdiği, fan ve soğutmanın yetersiz kalabileceği aklıma geldi ve sorunumu çözdüm. Aynı sorundan müzdarip arkadaşlar bu yola başvurabilirler.