NFS 2 klavye sorunu.

Başlatan Leroy, 15 Aralık 2010 - 23:32:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Leroy

Evet wine ın sitesinde dolaşırken dur bif nfs nasıl not almış diye baktım "platin" aha dedim elimde vardı kurarım dedim, çok da kolay kurdum, hatta dvd nin içindeki directx ile net. 2.0 da kurdum onlar da kuruldu(hoş directx9 u çoktan derlemiştim sisteme wine ile) ama oyunda klavye yok çalısmıyor arabaya bakıyorum sadece, neden görmedi anlamış değilim yardım eder misiniz?

Ekremx

Bendede dün aksam undergrund 2 de aynı sorun oldu arabaya bakmakla kaldım...

msy

arkadaşlar bu sorunu çözen varmı bende de aynı sorun çıkıyor :S

if

Winedan pek anlamam. Kimileri dinput8.dll'yi "Native" olarak göstererek çözmüş, kimileri bir yama ve dinput8.dll ile çözmüş.

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=8754

Luna

Alıntı yapılan: if - 17 Mayıs 2011 - 02:14:35
Winedan pek anlamam. Kimileri dinput8.dll'yi "Native" olarak göstererek çözmüş, kimileri bir yama ve dinput8.dll ile çözmüş.

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=8754

Peki nedir bu "native" ne yapmamız lazım? Ben dinput ları winetricksten yükledim; fakat değişen birşey olmadı, grafikler süper görünüyor fakat tek sorun klavye :)
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

if

Try to download 'dinput.dll' and 'dinput8.dll' from the internet, copy them in
'$HOME/.wine/drive_c/windows/system32', run 'winecfg', go to the Libraries tab
and add them both as Native.

@Luna, "native" yapma ne anlama geliyor bilmiyorum. Yukarda anlatılmış nasıl yapılacağı. Bir önceki mesajımda verdiğim bağlantıyı incelediniz mi?

Luna

Native yapmayı az kurcalayarak buldum az önce :) ve oyunu çalıstırmayı da başardım full ekran akıcı ve gayet oynanabilirlik durumunda :)

Kısaca anlatayım NFS tutkunları için güzel bir rehber olabilir;

winecfg i Unity de aratınca, Wine Configure olduğunu farkettim bundan sonraki adımları ise "native" nin kelime anlamına bağlayarak yaptım "özüne bağlı, doğal" anlamında, neyse;

1- Kitaplık için yeni öncelik kısmına dinput8.dll yazdım (buradaki önemli olan winetrickte directx9 u eklediğimiz yerden dinput ve dinput8 i en başta eklememiz gerekiyor)

2-Ardından eklede dedikten sonra, "Düzenle" deyip en son adım olan Doğal(Windows) tikini seçtim, tamam deyip, uygula dedikten sonra Tamam ile kapattığımız zaman oyuna girebilirsiniz ve oyun tam ekran olarak karşınızda, tabii donanımınızın oyun için yeterli olduğundan emin olun, benim sistemim imzamdaki gibi olduğundan sıkıntı çekmedim en yüksek ayarlarda...

ve bir örnek,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2011 - 01:19:23

An itibariyle NFS UND 1 de oynanmaktadır ufak tefek pürüzler ile ama oynamaya engel değil :)
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W