[Çözüldü] acilan sayfalarin ust kismi kayip

Başlatan mini, 19 Mayıs 2011 - 17:57:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mini

Selam,
Ubuntu 11.4 kullaniyorum, actigim hangi sayfa olursa olsun ust kismi, yani mouse ile tutup sayfayi hareketlendirdigim kismi kayip, bir turlu geri getiremedim.
hangi sayfayi acarsam acayim, acilan sayfa sol ustte kaliyor ve ust kismi ust panelin altinda kaliyor.
nasil duzeltebilirim? lutfen yardimci olurmusunuz?

Ayni zamanda sayfalari buyutup kucultemiyorum...

burk

@mini
Bahsettiğin kısım tam olarak kapatma, ekranı büyütme, simge durumunda küçültme ikonlarının yer aldığı çerçeceve kısmı mı?

mini

burk

Saavedro

Terminal'de
compiz --replace işe yaramazsa,ccsm yaz eğer kurulu değilse,sudo apt-get install compizconfig-settings-manager yükle sonra şu konuya bak.

mini

aslinda yukluydu, sonra notbook versiyonunda sayfada hersey kayboldu, sonra kaldirdim classik versiyonuna gectim, orada yeniden yukledim, sanirim bu yuzden kayboldu,
ubuntuyu yukleyince ilk is masaustunu dondurmek oldugu icin farkina varmadan bir yanlislik yaptim sanirim ))

klasik cozum yeniden format gibi gorunse de artik ogrenmek lazim diye yazdim buraya,
simdi yeniden yukluyorum,

burk

Lütfen şu yönetemi dene;
Uygulamar>Sistem Araçları> Compiz Fusion Icon
Compizin ikonu saatin yakınlarında bir yerde belirecektir, o ikona sağ tık yap
Select Winows Manager>Compiz seçeneğini işaretle. İşaretli olsa bile onu seç.

mini

yok hocam hala olmadı, sanırım yanlış bişi yaptım ama bi daha bakalım.
gelişmeleri yazıcam

Xmetalic

compiz ayar menüsün de pencere dekorasyonu(efekler bşlığın da) işaretli mi değilse onu işaretle sonra pencere yönetimi başlığı altındaki pencereyi taşı yeniden boyutlandır  ve grid işaretli mi onlarıda kontrol et.
Baarnah bassah olmuyomu :D  http://mageia-tr.org/forum/index.php

mini

Alıntı yapılan: Xmetalic - 19 Mayıs 2011 - 19:32:08
compiz ayar menüsün de pencere dekorasyonu(efekler bşlığın da) işaretli mi değilse onu işaretle sonra pencere yönetimi başlığı altındaki pencereyi taşı yeniden boyutlandır  ve grid işaretli mi onlarıda kontrol et.

cok tesekkurler hocam butun sır pencere dekorasyonundaymıs :))
şimdi normale dondu, saolun ilginize...

Xmetalic

Baarnah bassah olmuyomu :D  http://mageia-tr.org/forum/index.php

mini

decent

Konu açılmışken küçük bir ipucu yazmak istiyorum.
Sisteminizin doğru çalışan ayarlarını resimdeki gibi farklı kaydedin.
Daha sonra ayarları hatırlamak zorunda kalmamış oluruz, istediğimiz zaman kaydettiğimiz profili içeriye aktarabiliriz.