[Çözüldü] Siyah Ekran

Başlatan EtSütYumurta, 02 Mayıs 2011 - 20:00:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EtSütYumurta

Arkadaşlar ben daha önce 10.10 kullandım ama bazı sebepler doğrultusunda sildim. şimdi tekrar kurmak istedim ve 11.04'ü indirdim ve kurmayı denedim ama dili seçtikten sonra gelen menüden herhangi bir seçeneği seçtiğimde siyah bir ekran açlıyor ve dolayısıyla kurulumu başlatamıyorum. 10.10 ile denedim kurulum sorunsuz olarak tamamlandı. bu sefer de yükselteyim dedim taktım 11.04 cd'mi yine aynı sorunla karşılaştım. cdlerde sorun olama ihtimali yok gibi çünkü 2 kere 32 bit indirip 5 kere yazdım 1 kerede 64 bit indirip denedim. forumu da dolaştım ve tatmin edici bir sonuç alamadım yardımlarınızı bekliyorum.
im'koniqwe

decent

11.04 iso dosyası kontrolü için,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26801.msg323162.html#msg323162

En düşük hızda yazmalısınız.

EtSütYumurta

şu an bilgisayarımda ubuntu yok ve cd'ye yazdırmak için windwsu kullanıyorum,  hız seçeneği yok. cd'yi arkadaşa verdim. kurulumu sağlıklı olarak gerçekleştirdi.
im'koniqwe

heartsmagic

Kuruluma başlamadan önce açılış parametrelerinden nomodeset'i seçip deneyebilir misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EtSütYumurta

sayın heartsmagic  nasıl teşekkür etsem bilemiyorum gerçekten sağolun kurulumu gerçekleştirdim
im'koniqwe

heartsmagic

Kurulumdan sonra sistem açıldı mı peki normal olarak?

EtSütYumurta

Hayır hocam cevap azmak için sanırım biraz erken davrandım. Denemeye girince işlem bitti sandım ama olmadı. Açarken bir yerde mor ekran üzerinde bir bölümde dikey çizgiler var. Ne yapabilirim. Sorun şu şekilde:
http://img859.imageshack.us/i/05052011.jpg/
im'koniqwe

heartsmagic

Tamam, tahmin ettiğim gibi. Kurtarma kipinde sistemi aç ve root shell olarak sisteme düş.

nano /etc/default/grub ile dosyayı aç, şu satırı:
Alıntı YapGRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
şu şekle getir:
Alıntı YapGRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"

Ctrl+X ile dosyayı kaydet ve kapat.

Ardından Grub dosyanı güncelle:
update-grub
Sonra da sistemi yeniden başlat:
reboot

EtSütYumurta

bahsettiğiniz güvenli kip, kurtarma kipiyse şayet orayada giremiyorum; siyah ekranla karşı karşıya alıyorum. Yok orası değil ise biraz açarmısınız. Bir de root shell olarak sisteme düşmek nasıl oluyor.
im'koniqwe

heartsmagic

Güvenli kip dediğim kurtarma kipidir, doğru. Siyah ekran dediğin şey nasıl bir şey? Hiç mi bir hata çıktısı vermiyor?

EtSütYumurta

Aşağıya doğru yazılar kayıyor ve sonra siyah ekran çıkıyor. Hiç bir hatta çıktısı yok. Aşağıya doğru kayan yazıların en sonuncusu open/xxx/xxx/xxx/bottom xxx'leri hatırlayamıyorum böyle bir şey olması lazım.
im'koniqwe

ct

Selamlar,

CD sürücülere güvenmediğim için artık hep usb flash bellekle kurulumu gerçekleştiriyorum. Belki bilgisayar modeliyle -donanım- alakalı olabilir mi? O bilgisayarın koduyla ubuntu 11.04 kurulumunda sorun olmuş mu ona bakabilirsiniz netten.

heartsmagic

Kurtarma kipinde de açamıyorsak şöyle deneriz. Grub menüsünde güncel çekirdeğin üzerindeyken e tuşuna basarak çekirdek satırlarına gel. Burada çekirdek satırının sonuna nomodeset parametresini ekle. Sonra Ctrl+X ile sistemi aç. Ardından bir iki ileti yukarıda tarif ettiğim dosya değişikliğini yap.

EtSütYumurta

çekirdek satırı hagisi oluyor hocam
im'koniqwe

decent

Örnek resimdeki seçili satır gibi :)

EtSütYumurta

decent kadeş o ekrana gelip "e" ye bastıktan sonra gelen ekranda nereye nomodeset yazmam gerekiyor. Onu sormuştum.
im'koniqwe

bytan

Alıntı Yaplinux   /boot/vmlinuz-XXXXXXX-generic root=UUID=XXXXXXXXXXXXX ro   quite splash

Buna benzer linux satırına gidip satırın en sonuna bu değeri ekleyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

EtSütYumurta

Oldu arkadaşlar çok teşekkür ederim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2011 - 20:25:19

Nazar mı değiyor anlamadım. Pcyi açmıştım hatta reboot deyip reset de çektim açıldı ama şu an açılmıyor. Ekran bir kaç defa yanıp söndükten sonra bir liste çıkıyor. Her şey ok Stopping automatic crash report generation   fail. Açtığımda da sistem kasıyordu ve ek sürücüler penceresi açılmıyordu. Yardımlarınızı bekliyorum.
im'koniqwe

bytan

Son kaldığı adımı ve hatayı bize aktarırsan ne olduğunu anlamaya çalışabiliriz. Bu haliyle tahmin etmesi çok zor. Gerekirse yukarıdaki linux satırında bulunan quiet splash parametrelerini silerek kaldığı yeri tam olarak görebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

EtSütYumurta

Nerede kaldımla ilgili neyi kastettiğinizi anlayamadım hocam. Sorun anlattığım gibi grubdan ubuntuyu seçtikten sonra ubuntu yazısı ve altında sırayla yanan noktalar geliyor ve 5-6 sn sonra siyah ekran geliyor ama bu sefer ekran parlayıp sönüyor akabinde liste gii bir şey geliyor bu listede her şeyin karşısında ok yazıyor bir şey hariç o da bir önceki mesajımda bahsettiğim şey. Onun karşıında fail yazıyor.
im'koniqwe

heartsmagic

Şu işlemden sonra mı oldu bu sorun?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26975.msg324538.html#msg324538

Tam olarak üstteki şekilde mi yazıyor?

EtSütYumurta

bu işlemden sonra pek sorun yoktu hatta bir kere reset çektim normal olarak açıldı ubuntu. ama kasıyodu biraz ve ek sürücüler seçeneğide açılmıyodu. sistem baya baya işkence çekiyor gibiydi bende yeniden başlattım ve böyle oldu.
im'koniqwe

heartsmagic

Yaptığın değişikliği geri alarak bir dener misin?
Gerçi o zamanda sistem açılmıyordu değil mi?

EtSütYumurta

Kurulumu en baştan yaptım ve sonrasındanda söylediklerinizi. Teşekkür ederim.
im'koniqwe