[Çözüldü] Mozilla'da fotoğraflar net değil

Başlatan chingy_31, 12 Mart 2011 - 21:58:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chingy_31

Arkadaşlar mozilla'da fotoğraflara net değil.Bilgisayarımın çözünürlüğü 1920*1080 sayfalarda gezinirken zoom yapmak zorunda kalıyorum çünkü default ayarında yazılar çok küçük oluyor.Tabi o zaman fotoğraflarda düzgün oluyor fakat zoom yaptığımda fotoğraflar net değil mozaikli gibi sanki.Bu sorunu araştırırken ekran kartının güncel sürücüsünün yüklü olması gerektiğini okudum.ati'nin sitesinden "ati-driver-installer-11-2-x86.x86_64.run" isimli dosyayı indirdim.Bundan sona kurulum yaparken şu linki kullandım.http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23112.0.html
Fakat sorunsuz bir şekilde ati sürücüsü yüklendikten sonra,
Mac teması kullanıyorum.Compiz fusion özelliğini kullanamadım.Pencerelerin "dock" a küçülerek inmesi özelliği de kapandı.Sonra ek sürücülerden ati ekran kartı sürücüsünün etkin olmadığını gördüm.Onu etkinleştirdikten sona yüklemeyi yaptı ve yeniden başlattım yine düzelmedi.
boraburak@ubuntu:~$ fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4670
OpenGL version string: 3.3.10237 Compatibility Profile Context FireGL

boraburak@ubuntu:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4670
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color,

çıktılarım bunlar.
Ayrıca,1080p film izlerken aksiyonlu sahnelerde oluşan çizgilerin giderilmesi sorununu araştırırken de ati sürücüsünün güncel olması gerektiğini ve smplayer'ı yüklersem sorunun düzelceğini okudum.doğru mu?

chingy_31

sema

Şunu dener misin (FF kapalıyken):

mv .mozilla mozilla2
susema

chingy_31

Monarch

Alıntı yapılan: chingy_31 - 13 Mart 2011 - 22:20:06
FF derken anlamadım?

firefox.

chrome ve opera tercih ettiğimden, firefoxun eklentilerinden pek haberdar değilim ama
operadaki turbo özelliği, resim kalitesini düşürüp yavaş internet bağlantılarında daha hızlı görüntüleme sağlıyor. firefoxta buna benzer bir optimizasyon yapmış olabilir misiniz?

chingy_31

@candy Verdiğiniz kod işe yaramadı.Sadece mozilla'nın belleğini sildirdi.
@Monarch firefox'ta zoom yapmadığımda yani default zoom'da fotoğrafların kaiitesi normal fakat zoom yaptığımda kalite düşüyor.Firefox'un diğer ayarlarıyla hiç oynamadım sadece zoom yaptım ctrl + num+ kombinasyonuyla.
Ayrıca,1080p filmleri izleyemiyorum ve görsel efektler(compiz fusion....) aktif olmadı hala,ben ekran kartını yanlış mı yükledim acaba?

chingy_31

Arkadaşlar,mozilla 4 kurdum.Zaten ekran kartını güncellemiştik daha önce compiz fusion'u da aktif ettikten sona fotoğraflar net oldu.Teşekkür ederim yardımlarınız için.