Bölüm Alanlarını Nasıl Birleştirebilirim?

Başlatan özgürubuntu, 08 Mayıs 2011 - 17:37:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Bugün nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı Ubuntu 11.04 Unity diskim açılmaz oldu, 2-3 saat uğraşmama rağmen açılmadı, grafik kartını yeniden yükledim ama yine hata verdi. Ben de Jupiter'den 90 GB'lık kısmı ext4 olarak biçimlendirdim. Bir süre Ubuntu yeni sürümü kullanamayacağım :(  Oluşan bu 90 GB'lık kısmı 60 GB'lık Elementary bölümüyle birleştirebilir miyim?
Resimde fare ile seçilmiş alan şu an boş

Yiğit Ateş

sda1 olan kısmı sildikten sonra sda7'yi genişletebilirsin. Tabii, çalışan Cd ile yapılmalı bu işlem.

heartsmagic

sda7 uzatılmış bölüm içinde. İçimden bir ses bu iş olmuyordu galiba diyor, fakat emin değil.

Belki "taşıma" işlemi ile ilk bölüm uzatılmışın içine alınabilir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Birinci bölüm boş ve bir tek o bölüm birincil disk. Onu silip yeniden oluşturup Mantıksal(uzatılmış) olarak işaretledikten sonra her iki disk bölümü de Mantıksal olur(kanımca). Sonrasında birleştirilebilir diye düşünüyorum.

ekremsenturk

Önce Birincil bölüm silinir ve sonra, önce mantıksal alan genişletilir ve ardından mantıksal alan içindeki ilk greksiz Swap bölümü (sda6) silinir ve sonunda sda 7 mantıksal alan içinde genişletilir. Ve ardında sda5 ile sda7 arasındaki boş alanada sda7 genişletilebilir. Bütün işlemler sadece birer seferde geçekleşmeli, yoksa risk artar, hatta veriler bozulur ve lost&found dizini içinde karmaşık bir dosya yığınına dönüşebilir.
Ancak birincil bir bölüme bağlı olmayan mantıksal alan tek başına kurulamıyor, bildiğim kadar. bu sebepten  birincil bölümün bir kısmı kalsın derim. Bir de sda1'in içi gerçekten boşmu? onu önceden öğrenmek gerekir. Çalışan CD'den açılıp bakılabilir. Tamamen boş ise 20-30 MB'lık bir bölüm bırakılabilir. Muhtemelen sadece bir lost$found dizini vardır.

Bir ilave yapayım: Disk'inin bir disk bölümü, Gparted'de "flags" olarak belirtilen alan kısmında, "boot" olarak işaretli olması gerekirdi. Ubuntu 11.04'ün sebepsiz açılmayışının nedeni, bu işaretin bir şekilde kaldırılmış olmasıdan kaynaklanıyor.