[Çözüldü] 11.04 acilmiyor, "grub_env_export" sorunu

Başlatan obenobne, 07 Mayıs 2011 - 16:52:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obenobne

merhabalar

11/04 yeni kurdum fakat makine acilmiyor hata ise

not found `grub_env_export`

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

obenobne

kasura bakmayin ama ben terminali bulamadim Alt F2 ile acilan terminalde komutlari versem olur mu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2011 - 18:03:17

hocam terminale nasil ulasirim

bytan

Menülerde dolaşarak bulabilirsin veya alt+f2 ile açılan kutuya gnome-terminal yazarak açıp komutları girebilirsin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

obenobne

sanki 3 gunluk kullaniciym bu ne rezillik Allahtan 10/10 silmedim hayirlisiyla grubu kurabilirsek

problem nedir

root@ubuntu:/# apt-get purge grub-pc grub-common
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

bytan

Eğer 10.10 dediğin gibi silinmediyse ve sabit diskinde bulunuyorsa, yeniden grub2 kurulumu başlığına gidip grub2'yi yeniden kurabilirsin. 10.10 açıldıktan sonra alttakini uygulayarak 11.04'ün de menüye yerleşmesini sağlayabilirsin:

sudo update-grub

Veya varolan problemini ilk verdiğim bağlantı üzerinden çözmeye devam edeceksen, son iletinde göründüğü gibi komutu girip işlemlere devam etmelisin:

sudo dpkg --configure -a

PF @ ST

obenobne

Teşekkürler bytan,

Diğer sürümü(10.10) kaldırıp yeni sistemi kurdum problemi çözdüm.