[Çözüldü]11.04 yüklerken siyah ekran

Başlatan omergex, 29 Nisan 2011 - 23:33:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omergex

ilk defa 11.04 sürümünde bilgisayarı usb ya da cd den başlattığımda direk siyah ekran çıkıyor, kurulum ekranı çıkmıyor. ekran kartı ati hd 3400. toshiba a300
yardımlarınızı bekliyorum
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

decent

En baştan başlamamız gerekirse indirdiğiniz iso dosyasının MD5 değerlerini doğrulamalıyız.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26844.0.html konusundaki ilk iletiden ya da indirme yaptığınız adresten MD5 değerlerine ulaşabilirsiniz.

omergex

ben daha önce beta1 beta 2 yi denemeye çalıştığımda da aynı sorunla karşılaşmıştım. md5 değerinde bir sorun yok yani, keşke onda sorun olsaydı :) kararlı sürümde sorun aşılır sanmıştım ancak olmadı.

eribol

grub ekranında F6'ya basıp nomodeset seçeneğini seçip denediniz mi?

decent

Aynı CD veya USB ortamlarını virtualbox ile deneyip görebilirsiniz.

omergex

@decent virtualboxda çalışıyor daha önce betalarda denemiştim. @eribol deniyorum birazdan

burk

Bende 11.04, Virtual Box'da Gnome ile yüklendi? :)

omergex

@eribol nomodeset seçeneği yok hatta f6ya basınca bir şey de olmuyor. siz grub ekranı demişsiniz sanırım yanlış anladınız ben daha ubuntuyu kuramadım. Kurulum için usb den çalıştırdığımda ve install ubuntu dediğimde siyah ekran çıkıyor. yoksa ben mi yanlış anladım bilemiyorum?

decent

Bahsedilen ekran da orası,
Ekranın altında dil, yükleme tipi vs. seçimi için yerleştirilen kısayollar..

eribol

Install Ubuntu diye yazan ekranda grub ekranı :) O ekranda F6'ya bastınız mı? Hem nomodeset seçeneği işe yaramasa bile size hata çıktısı verecektir.

omergex

ubuntunun usb yazıcısını kullanınca oldu :) şimdi ben bunu kurduktan sonra yapmam gereken bir şey var mı yani nomodeset sadece kurulumda benim işime yaradı daha sonra yani kurulduktan sonra başlatırken falan bir sorunla karşılaşır mıyım bilmem gereken bir şey var mı bu arada teşekkürler @eribol

eribol

Kurulumdan sonra nomodeset sorunu çıkmaz(görmedim şahsen:) ). Olursa da ya grub.cfg dosyasına işleriz veya plymouth ile oynarız ancak bunlar bu sorun için uzak ihtimaller.

omergex

korktuğum başına geldi.ubuntuyu kurdum ancak bu sefer de Ubuntu başlarken siyah ekran sorunu oluştu.

İncelerken http://www.adilkaraoz.com/2010/05/ubuntu-10-04-siyah-ekran-ekran-kararmasi-problemini-giderme/ sitesine rastladım tam da benim konu çözümünü de söylemiş arkadaş ancak ekran kartının yüklenmesiyle sorunun tekrar ortaya çıkmasından yakınmış, tam bir çözümünü bulamamış

eribol

Grub ekranında bu defa F6 çalışmaz ama yine ilk satır seçili iken e tuşuna basın. Düzenleme modu açılacak orada çekirdek satırını göreceksiniz(UUID bilmem ne var içerisinde, initrd.img olmayansatır :D ). O satırın sonuna nomodeset yazıp Ctrl+X ile sistemi başlatabilirsiniz. Bazı işleri rayına koyuncaya kadar böyle kullanmak içinde bu işlemi /boot/grub/grub.cfg dosyasına da işlerseniz her defasında düzenlemenize gerek kalmaz.

Ayrıca not, ekran kartınızın uygun sürücülerini kurarsanız sorun düzelebilir.

omergex

ek sürücüler çalışmıyor, forumda verilen farklı sürücüyü kurma yöntemlerini de denedim ancak başaramadım, olmıcak bu iş galiba :(

eribol

Karamsarlığa kapılmadan forumda arama yapmanızı tavsiye ederim :) LC_ALL=C jockey-gtkBu mevzu bugün defalarca soruldu zira.

omergex

oldu :) sanırım ek sürücüleri kurmaya çalışırken ilginç bir şekilde kurmayı başarmışım ya da mesa sürücüleriyle çalılıyor anlamadım :) unity çalışıyor

heartsmagic

Tüm sorunlar çözüldü mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

omergex

mergex@omergex-Satellite-A300:~$ fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
OpenGL version string: 3.3.10665 Compatibility Profile Context

evet sahipli sürücüleri kurmuşum. Şimdilik herşey halledildi gibi saolun

eribol

Yine de aldığım duyumlara göre eğer 3B efektler çalışmıyorsa yapmanız gerek fglrx --reinstall komutunu uygulamanız. Hemen uygulamayın tabii ki, olurda 3B efektler çalışmazsa diye söylüyorum sadece :)

omergex

3b efektler de tam verimli çalışmasalar da çalışıyorlar, örneğin sallanma özelliğini falan etkinleştirebiliyorum bir sorun yok yani :)