Toshiba Satellite A30 Ubuntu ve ya Pardus Kuramıyorum

Başlatan flamedramon, 11 Mayıs 2011 - 14:06:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

flamedramon

Merhaba arkadaşlar benim Toshiba Satellite A30 Laptopum var ama ben bu Laptop'a ne Pardus ne de Ubuntu kuramıyorum yarıdmcı olabilir misiniz?Windows kuruluyor bu arada belirtmek isterim.Ayrıca son sorum bu Laptop'a kurduk diyelim Pardus ya da Ubuntu'yu acaba ses kartı zart zurt özellikle de pili tanırmı teşekkürler :)

akdenizlive

flamedramon

Pardon hemen açayım şimdi Ubuntu CD sini takıyorum GNOME ekranı gelmiyor dolayısıyla kuramıyorum.

akdenizlive

sanırım senin bilgisayardan açılış için boot ayarlarından cd ile açılış yapman lazım anladığım kadarıyla herhalde

zeitgeist

Kurulum aşamasında hangi adımda takılıyor? cd md5 kontrolü yapıldı mı, düşük hızda yazdırıldı mı? Genel olarak sorduğumuz şeyler var kurulum aksaklıklarında, diğer kurulum sorunu olan başlıklarda görebilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

flamedramon

heartsmagic

Gelmiyor ama ne oluyor?
@flamedramon, detay ver lütfen.

Konuyu da Yazılım bölümünden taşıyalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

flamedramon

Tam hatırlayamıyorum hemen yeniden formatlıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2011 - 18:04:20

Arkadaşlar sorunu buldum Laptop'umun CD-ROM u arızalı sanırım zaten bazı cdleri okuyr bazılarını okumuyor sanırım markasına göremi ne ayırt ediyor her neyse USB den kurmayı deneyeceğim şimdi araştırma yapıyorum izninizle:)

flamedramon

Ubuntu 10.04 10.04.1 8.04 Slax Linux hepsini denedim ama linux tabanlı yazılımlarla boot olmuyor USB ile denedim boot programı yükledim usb ye sonra ubuntuyu anltaıldığı gib kurdum ama yinede olmadı boot olmuyor.Laptopum Toshiba Satellite A30 ve Üzerindede Winodws logosu var Windows böyle bir engelleme yapmışmıdır?Bu donanımsalmıdır yazılımsalmıdır?Doanımsal diye düşünüyorum

if

flamedramon

karizmaxi

Ben de geçen format attığımda normal olarak grub bozulmasın diye önce win7 kurdum sonra linux ama bi türlü grub ayar tutmuyordu her girişimde yeniden grub kurmak zorunda kalıyorurdum önce diskin tamamını sildim tertemiz daha sonra win dows yüklerken bölümlendirip bu sefer de ikinci bölüme kurdum 1. bölüm bir süre boş kaldı daha sonra orayada ubuntu kurdum şimdi sorun yok.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

if

"Boot" olmuyor dediğiniz kurulum CD ya da yaşınabilir bellek mi yoksa Linux işletim sistemi kurulumundan sonra hem Linux'a hem de windowsa erişeme mi?

flamedramon

if

karizmaxi

bios ayarlarını kontrol ettiniz mi?
çünkü ablama yani aldığımız Lenovo laptopta cd'den boot olmuyordu bios ayarları ilk olarak sabit diskten boot olacak şekilde ayarlanmıştı ben onu ilk önce cd'den boot olacak şekilde değiştirdim ve sorunsuz şekilde cd'den boot oldu.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

flamedramon

Evet CD den yüklediğim zaman CD yi Boot 1 e aldım USB den yüklediğim zamanda Removable Devices i Boot 1 e aldım ama yok yok sol üst köşede beyaz çizgi 3 4 kere yanıp sönüyor sonrada Windows XP yazıyor. :(

akdenizlive

sen bu nu sanal sunucu programında mı kurmayı deniyosun acaba .

Saavedro

Alıntı yapılan: flamedramon - 11 Mayıs 2011 - 19:00:06
Evet CD den yüklediğim zaman CD yi Boot 1 e aldım USB den yüklediğim zamanda Removable Devices i Boot 1 e aldım ama yok yok sol üst köşede beyaz çizgi 3 4 kere yanıp sönüyor sonrada Windows XP yazıyor. :(
1-USB belleğini formatlarken FAT32 mi NTFS mi seçtin?
2-Hangi programla USB belleğine Ubuntu'yu kurdun?

flamedramon

1-FAT32(Biliyorum Linuxlar FAT32 de çalışır ext lerde var ama saymıyorum)
2-Bootlaoder dı galiba

Laptopum o kadar ağır değil fakat windows kullanırken hemen oluyor ubuntuda  ise donuyor sanki fakat cd ışığı yanıyor yani bir etkileşim var en son kurduğumda ubuntu 8.04 ün menüsüne kadar ulaştım try ubuntu ya tıkladığımda dondu ama cd nin ışığı yanıyordu 15 dakka bekledim sonra sen misin bana gıcıklık yapan diyerek çıkardım cd yi

leica

Bios ekranında F12 tuşuna basılarak CD-DVD den boot edin Bir tuşa basılarak kurulum ekranına geçin. Ubuntu kur üzerine gelindikten sonra F6 ya basılır ve ESC ye basılarak kurulum parametre bilgisini içine

seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash yazıların sonuna

--pci=use_crs eklenir ve Enter basılarak kurulum ekranına geçilir ve kurulum yapılır.
bende de Toshiba Satellite A30 var ordan biliyorum :D

bytan

Her iki konuyu da birleştirdim. Tek bir konu açıp oradan devam edersek daha sağlıklı olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

flamedramon

Bilgileriniz için teşekkür ederim bir yere not alıyorum ama herkesden özür diliyorum maalesef Microsoft Windows kurmak zorunda kaldım ve şu anda bilgilerim var onları yeniden taşımak çok zor geliyor ayrıca programcılık vb gibi dersler için büyük ihtimalle Windows tabanlı bir laptopum olması daha iyidir çünkü bildiğim kadarıyla çoğu üniversite önce windowstan başlıyor sonrada bir ara Unix tabanlı sistemleri öğretiyor doğru mudur?