[Çözüldü] Wallpaper Clock Çalışmıyor

Başlatan gkguner, 20 Nisan 2011 - 15:50:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gkguner

Merhaba arkadaşlar Ubuntu 10.10 x64 üstünde Wallpaper Clock Screenlet i ni çalıştıramıyorum. Seçip aktif etmeme rağmen ekrana saat simgesi çıkmıyor. Konsoldan çalıştırmayı denediğimde   File "/usr/share/screenlets/WallpaperClock/WallpaperClockScreenlet.py", line 38, in <module>
    import math, decimal
  File "/usr/lib/python2.6/decimal.py", line 3649, in <module>
    val = globals()[globalname]
KeyError: 'ROUND_CEiLiNG'
hatasını alıyorum. Eğer komutu aşağıdaki gibi kullanırsam
env LANG="en_US.UTF-8" /usr/share/screenlets/WallpaperClock/WallpaperClockScreenlet.py saat simgesi ekrana geliyor. Wallpaper yüklemesini yapıp aktif ettiğimde masaüstünde her hangi bir değişiklik olmuyor. Çözümü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

sema

Alıntı yapılan: gkguner - 20 Nisan 2011 - 15:50:42
Wallpaper yüklemesini yapıp aktif ettiğimde masaüstünde her hangi bir değişiklik olmuyor. Çözümü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

@gkguner, alıntıladığım kısmı tam anlamamakla birlikte, Sistem > Tercihler > Başlangıç uygulamalarına komut olarak ekleyebilirsin, ayrıca İngilizce yerine Türkçe eklemek istersen de şunu ekleyeceksin:

env LANG=tr /usr/share/screenlets/WallpaperClock/WallpaperClockScreenlet.py

Ya da şunu açıp söylediğim programın özelliklerinden komut yerine verdiğim komutu yazmak daha akıllıca olur:

alacarte

Sonra da başlangıç uygulamalrı yine açılır ve program açıkken o anda kullanılan programların hatırlanması sağlanabilir.
susema

gkguner

WallpaperClockScreenlet.py dosyasının içine

import locale
locale.setlocale(locale.LC_ALL, "C")

kodlarını ekleyerek açılma sorununu çözdüm. Ayrıca masa üstünü değiştirebilmesi için
os.system("gconftool-2 -t string -s /desktop/gnome/background/picture_filename " + self.imagepath + 'wallpaper.png') olan satırı
os.system("gconftool-2 -t str -s /desktop/gnome/background/picture_filename " + self.imagepath + 'wallpaper.png') olarak düzenlemem gerekti.