Yanlış çözünürlük ayarı yaptım ubuntu açılmıyor

Başlatan attila, 21 Nisan 2011 - 17:12:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

attila

Merhaba.

Bir hafta önce kurduğum ubuntu'nun altını üstüne getirirken forumda gördüğüm bir (plymouth) çözünürlük ayarını,  kullandığım makinaya uygun olmadığını bildiğim halde yine de yaptım. Niye yaptığımdan hala emin değilim. Sanırım ne olacağını merak ettim.

Sonuç olarak şimdi ubuntu açılmıyor. Grub ekranından ubuntu seçildiğinde sadece siyah ekran ve login yazısı geliyor ama oturum adı ve şifremi de kabul etmiyor. Aynı durum güvenli mod için de geçerli.

Bu arada uyguladığım çözünürlük ayarı şu şekildeydi.

cd
wget http://launchpadlibrarian.net/57638460/fixplymouth
chmod +x fixplymouth
./fixplymouth

Eski haline getirmek için ne yapabilirim. Ekran kartı sürücüsünü yüklemek geliyor aklıma ama sistemi hiç açamadığım için ne yapmam lazım bilemedim. Son olarak netbook kullanıyorum ve çözünürlük 1024x576  32 bit. Yaptığım ayarda ise çözünürlük 1024x768 ve 24 bit olarak görünüyordu. Sanırım bu 24 bit ifadesini gördüğüm anda enter tuşuna giden elimi durdurmam gerekiyordu ama merak ettim; hala da ediyorum.

Teşekkür ederim.

barış

Single user modda sistemi açıp tekrar eski düzenlemeyi yapabilirsiniz.

attila

Single user mod oldukça havalı geliyor kulağa; google'da aratmayı gerektirecek kadar da yabancı.

Tam olarak nasıl yapıldığını da söyleyebilir misiniz? (Ben google ile aratırken....)

barış

Bilgisayar açılırken shift tuşuna basılı tutun. Çıkan ekrandan Recovery Modu seçin. Daha sonra en alttaki kısımda "single user mod" tarzı bir şey yazar çıkacak ekranda. Doğrudan root olarak giriş yaparsınız. Yüklediğiniz programı silerseniz, çözünürlük ayarlarınızın bulunduğu dosyayı da eski haline getirirseniz, çözünürlük kaynaklı sorunlar giderilecektir.