[Çözüldü]Ses gitti açılmıyor (ubuntu 10.10) cızırtı - alsamixer

Başlatan platon, 17 Nisan 2011 - 11:31:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

platon

İyi günler.

Çok yeni olmakla beraber bu alanı öğrenmeye çalışıyorum. Ses kartımla ilgili bir problemim var. Hoparlörlerden emesene den kişi online olma sesi çıktığı anda bir cızırtı da çıkageliyor. Bunu düzeltmek için forumdaki tüm cızırtı kelimesi geçen başlıkları gezdim yapmaya çalıştım. Adımların çoğunu uyguladım bir türlü geçmedi cızırtı sesi. Alsamixerle ilgili başlıklarda çeşitli adımları uygularken ses gitti ve bir daha gelmedi. Alsamixeri açamıyorum. Aplications > Sound & Video > GNOME Alsamixer uygulaması da açılıyor ancak sadece penceresi. İçeriği, ses ayarlama çubukları gözükmüyor.Synapticten gnome - alsamixer ve alsa - utils kurulu.

PC: Packard Bell Easynote TJ65DT - 022TK

Packard Bell
EasyNote - TJ65
Ubuntu 10.10 Maveric - 64bit
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz - 4 GB
nVIDIA - GeForce GT 240M 1024MB - 128-bit

sema

Nasıl sadece penceresi? Uçbirimden ne diyor:

alsamixer

Bir şey demiyorsa bir resim alabilir miyiz?
susema

platon

Alıntı yapılan: susema - 17 Nisan 2011 - 12:15:09
Nasıl sadece penceresi? Uçbirimden ne diyor:

alsamixer

Bir şey demiyorsa bir resim alabilir miyiz?

Konsola alsamixer yazdığımda da hata veriyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Packard Bell
EasyNote - TJ65

sema

Çekirdek yeniden yüklenerek halledilmiş bu sorun, şurada ve birkaç yerde daha gördüm:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=10459743&postcount=7

Ama bir de cızırtı sorunu yaşadığınızdan, onun da düzelme ihtimaline karşın biz şunu deneyelim öncesinde, uçbirime:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/ppa
sudo apt-get update

sudo apt-get install linux-alsa-driver-modules-$(uname -r)

Sistemi yeniden başlatıp kontrol edelim:

sudo reboot

https://wiki.ubuntu.com/Audio/InstallingLinuxAlsaDriverModules
susema

platon

Şu anda ses geldi ve alsamixer' e de girebiliyorum. Ama cızırtı devam ediyor. Çekirdeği yeniden yüklememe gerek var mı? Alsamixer' deki ayarlar mı uygun değil acaba?

Packard Bell
EasyNote - TJ65

sema

Geri gelmişse çekirdeğe gerek olmaz sanırım, olmadı son çare Sinaptik'ten yeniden yüklemeyi deneyebiliriz. Şu ayarları sıfırlamaya yarar mı bilmiyorum, bir deneyin:

sudo alsactl store

Şöyle de olabilir:

sudo alsactl store 0

Benim alsamixer çıktım şöyle gözüküyor, bir yararı olur mu  :-\

susema

platon

Cızırtı devam ediyor hala. Ama bir ara ses gitti tam size ses yine gitti yazıcaktım ki geldi.

Packard Bell
EasyNote - TJ65

sema

Verdiğim komuttan sonra mı oldu acaba gitme gelme? Bir de CanlıCD ile deneme imkânımız var mı, onda da mı sorun yaşanıyor? Hani donanımsal olma ihtimâline karşın?
susema

platon

Evet " sudo alsactl store " konutlarından sonra oldu. Windowsta böyle bir sorun yoktu, bu donanımsal bir sorun olmadığı anlamına geliyor mu pek emin değilim aslında. Synaptic' ten falan düzeltilemez mi, ya da ses ayarlarını sıfırdan kursak?

Packard Bell
EasyNote - TJ65

sema

Komuttan sonra olması normal. Win'de de sorun yoksa donanımsal değildir sanırım. "Ses cızırtılı" şeklinde arama yaptığımda çıkan başlıklarda çok sayıda öneri var, siz denemişsiniz bunları ama. Bu durumda bilmiyorum, sonradan mı oluşmuştu bu ses sorunu?
susema

platon

Açıkçası sonradan mı oluştu hep mi vardı tam bilemiyorum ama son zamanlarda sinirimi bozmaya başladı bir tek bunu biliyorum :) Benim şu anda aklıma başka bir fiikir geldi. Acaba bu cızırtı emesene' den kaynaklı mı? Çünkü müzik dinlerken ya da başka seslerde olmuyor. Kişi online olma sesi başladığı anda geliyor bu ses. Pidginle şansımı deneyeceğim.

---------------------------------------------------------------------------------------edit-------------------------------------------------------------

Evet emesene' yi sildim ve yerine Pidgin kurdum. Ancak ses teması aynıydı ve cızırtı hala vardı.
     Anladığım kadarıyla bu cızırtı ses temasından kaynaklanıyordu.
     Ben de " gnome-look.org " dan başka bir tema buldum onu kullanıyorum şimdi.
     Cızırtıdan eser yok.

Yardım için çok teşekkür ederim.

Packard Bell
EasyNote - TJ65