Donanım Sürücüleri Menüsü ve Driverler Yok Oldu

Başlatan st7372, 15 Nisan 2011 - 23:34:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

st7372

Ubuntu 10.10 kullanıyorum ve en son formatı 2 ay önce attım.Bütün driverlarım kuruluydu güncellemeleri de almıştım.En son güncelleme yaptığımda driverler yok oldu hepsimi gitti bir kısmımı gitti bilmiyorum ama wireless ve ethernet kartı sürücüleri yok internete bağlanamıyorum ve Donanım Sürücüleri Menüsüde yok oldu ne yapmam lazım?

sema

Güncelleme ile nasıl kurulu sürücüler gider anlamıyorum. Bence sadece menü yok ve sürücüler de etkisizleştirilmiş olabilir mi? Kontrol eder misiniz, uçbirimden:

/usr/bin/jockey-gtk

Ayrıca şurada görünüyor mu sürücüler, öyleyse ekleyebilirsiiniz onu da:

alacarte
susema

st7372

/usr/bin/jockey-gtk yazınca tertemiz bir ekran aldım. alacarte yazdıktan sonra gelen menüde de aradım yok.Aklım almıyor şuan xpden nete giriyorum kablolu yada kablosuz bir bağlantı kursam ubunutuda günceleme alıp işi kurtarırım diye düşünüyorum ama bilgisayarı ağa çıkartmak için ethernet yada wireless ın driverini nasıl bulabilirim bi fikrim yok.Acer asprire 5610 bilgisayarım sitesinde girip baktım linux için bir driver yok.Bu Driverlara nerden ulaşabilirim?

muzir

Bilemiyorum bu siteye bakmış olabilirsin belki ama ben yine de bi şansımı deneyeyim burada
http://www.linlap.com/wiki/acer+aspire+5610-4610
Linux compability altında wireless adapter driverı için bir link verilmiş belki bir seçenek olabilir, kolay gelsin.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

zeitgeist

@st7372,

Yüseltme mi yaptın güncelleme mi? Şu komutun çıktısı da bu yanıtı verir:

cat /etc/lsb-release

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Sürücü kurmaya çalışma sisteme ilk etapta. Önce @zeitgeist'in istediği çıktıyı ver ardından da güncelleme sırasında yeni çekirdek aldın mı bunu söyle bizlere. Grub ekranına ekleme oldu mu yani?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hatti

10.10 için yeni çekirdek gelmişti...

Yeni çekirdek tam kurulmuş mu, onu da görelim:
uname -r