Alt-Gr Klavye Sorunu Ubuntu 10.10

Başlatan dedete, 14 Nisan 2011 - 18:31:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dedete

dün arkadaşlarla biraz compizconfig karıştırmıştık. ve akşam geanyde c çalışırken karşıma bu sorun çıktı" \ " yapamıyorum. işin ilginç yanı opera web browserda ,open office te altgr sorunu göstermiyor ama klavye ayarlarında denediğim zaman veya chromium da  denediğimde de altgr işlevini görmüyor. xev yaptığım zaman tuşu tanıyor. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9107.25.html başlığından da dell'de böyle bir sorunun olduğunu söylemişler.bende dell kullanıyorum. ve çözüm için gerekli olanları yaptım birşey değişmedi. bir de xorg.conf açtığımda içi bomboş gözüküyor bende acaba bundan dolayı bir problem olabilir mi? yardımlarınızı bekliyorum

eribol

xmodmap keycode 156 = ISO_Level3_Shift NoSymbol ISO_Level3_Shift NoSymbol ISO_Level3_Shiftbu kodu uyguladığınızda değişen bir şey oluyor mu?

dedete

xmodmap:  unable to open file 'keycode' for reading
xmodmap:  unable to open file '156' for reading
xmodmap:  unable to open file '=' for reading
xmodmap:  unable to open file 'ISO_Level3_Shift' for reading
xmodmap:  unable to open file 'NoSymbol' for reading
xmodmap:  unable to open file 'NoSymbol' for reading
xmodmap:  8 errors encountered, aborting.

birşey değişmedi ve yazdıktan sonrasında çıkanlarda bunlar...

eribol

Komut olarak kabul edebilir diye düşünmüştüm ama yemedi :) Verdiğiniz bağlantıda xorg.conf dosyasına işlenen kısımları xorg.conf yoksa bile oluşturup sadece o kısmı eklemenizde yetebilir.

dedete

sağolasın. ama anlamadığım xorg.conf  neden bomboş güzüküyor? bağlantıdakileride deneyim umarım olur...

eribol

Sanırım varsayılan ayar olarak başka dosyalardan tek tek okuyor veya tak çalıştır türü donanımlarda sorun vermesin diye o an hangi donanım kullanılıyorsa ona göre bilgileri çekirdekten okusun diye böyle bir şey yapılmış olabilir. Yine de xorg.conf dosyasına bir şeyler yazılırsa sistem öncelikle oraya bakar diye düşünüyorum.