Samba ile Ubuntu üzerinden paylaşım sorunu

Başlatan joeblackx5, 13 Nisan 2011 - 13:28:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

joeblackx5

öncelikle şunu belirtmeliyim galiba ilk defa ubuntu kuruyorum ve çok acemiyim. benim şöyle bir sorunum var sizin siteniz yardımlarıyla ubuntuyu kurdum daha sonra paylaşım için samba programınıda kurdum buraya kadar * her şey normal gidiyordu ama bir türlü paylaşımlara erişemiyorum ağda görüyorum ben diğer windows pc lerin paylaşımlarına ulaşabiliyorum ama ubuntudaki paylaşım verdiğim  klasörlere görüyorum ama giremiyorum. ne yaptıysam olmadı sizlerin yardımlarını bekliyorum birde 2 tane 2tb disk bağlı pc de bunlarıda pc yeniden başlayınca göremiyorum masaüstünde görmek istiyorum. bu arada kullandığım sürüm 10.04.2 LTS şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

gecegezen

paylaşım konusunsunda eğer klasörlere tıklayınca kullanıcı adı ve şifre soruyorsa paylasımı yaptıgınız menuden konuk kullanıcının karşınada tık işareti koyun bu sayede diger kişilerde dosyalara ulaşabilir. harddisk konusundada fstab dosyasına işlenebilir belki veya başlangıçta çalıştırılan bir betik (mount ile) yapılabilir.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

sem

joeblackx5 hoş geldiniz..

Başlığınız okuyan herhangi bir kişi için bir şey ifade etmiyor şu anda. Yani hangi konuda yardıma ihtiyacınız olduğunuz anlaşılamıyor. Lütfen başlığı konu içeriği ile ilgili olarak fikir verebilecek bir şeyler ile değiştirin.

Masaüstünde bahsettiğiniz simgeler için ise fstab araştırması yapmanız yeterli. Şu konu da size yardımcı olabilir bu sorununuzla ilgili olarak;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24952.msg299224.html#msg299224
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Başlığı düzenliyor ve ilgili bölüme taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.