[Çözüldü] Kurulumda hata

Başlatan neoberg, 10 Nisan 2011 - 02:19:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neoberg

Merhabalar
Arkadaşımın dizüstü bilgisayarına Ubuntu kurmaya çalışıyorum. Fakat kuruluma başlarken alttakileri alıyorum:
Alıntı YapBusyBox v1.15.3 (ubuntu 1:1.15.3-1ubuntu5) built in shell (ash)
Emter 'help' for a list of built-in commands.

(initramsfs) Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem. squashfs

Flash diskten kurmaya çalışırken de sadece "boot error" diyor. Daha önce onlarca defa Ubuntu ya da çeşitli dağıtımlar kurdum fakat ilk defa böyle oluyor. Md5 kontrolü yaptım, hashler birbirini tutuyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

decent

filesystem.squashfs dosyası mount edilemediğine göre ileri gitmek mümkün değil.
Aynı CD ile çalışan sistem olarak başlatabiliyor musunuz ?

neoberg

Maalesef yine aynı hatayı alıyorum. Peki flash diskten başlatırken "boot error" demesi neden olabilir? Unetbootin ile hazırlıyorum flashı.
Düzenleme: Linux yüklü bilgisayarda cd-rw yok maalesef. Nero ile yazdım cdyi.

decent

Elinizde başka Linux ortamı var ise onu deneyebilir miyiz ?

neoberg

En yakın 9.04 server bulabildim, onda kuruluma geçiyor.

decent

İndirdiğiniz ISO dosyası hash (MD5, SHA1) değerleri doğru ise, yukarıda söylediğim şekilde Brasero ile tekrar yazmanızı öneririm.

Nero yerine tavsiye edilen hızlarda UltraISO kullanmanızı öneririm

neoberg

Teşekkürler hocam. Peki komik bir soru olabilir bilmiyorum :) 8.10'dan 10.10'a güncelleme yapılabilir mi ?

decent

Alıntı yapılan: neoberg - 10 Nisan 2011 - 03:00:38
Teşekkürler hocam. Peki komik bir soru olabilir bilmiyorum :) 8.10'dan 10.10'a güncelleme yapılabilir mi ?
8.10 hiç kullanmadım.

Ayarlarınız, işlerinizi etkilemesi vs. bir kaybınız olmayacaksa tercihinize göre sıfırdan 10.04, 10.10, hatta 11.04 kurulumunu öneririm.

neoberg

Teşekkür ederim hocam. İsoyu baştan indirip tekrar deneyeyim söylediğiniz hızlarda yazarak. İyi akşamlar.

decent

Rica ederim, iyi geceler.

ekremsenturk

Alıntı yapılan: neoberg - 10 Nisan 2011 - 03:00:38

LTS'den LTS'e geçiş (ükseltme) yapabilirsin. Diğerlerinde her seferinde bir üst sürüma yükseltebilirsin.

Erdem

Eski bir bilgisayara kurulum yapıyorsanız diski W95 FAT16 (LBA) olarak biçimlendirin. Burada 1GB sınırı olabilir FAT16'nın o yüzden 1GB'lık bir bölüm yeterli olacaktır.

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *           1         486     3903456+   e  W95 FAT16 (LBA)

Bir de usb-creator programı ile disk oluşturmanızı tavsiye ederim. Ve burada kullanıcı ayar dosyalarını için alan ayırıp istemediğinizi soruyor. Bu kısmı alan ayırmayacak şekilde belirleyin.
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

neoberg

Teşekkürler arkadaşlar sorun sanırım bendeki isodaymış. 11.04'ün "alternate" olanıyla kurulum yaptım sorunsuz olarak.