Ekrana takılı kalıp gitmeyen görüntüler

Başlatan yusufsalman, 30 Mart 2011 - 15:36:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

@MURATSPLAT ın önerdiği işlemlerden sonra bende sorun yok gibi gözüküyor ..

ama ileride cıkarsa tekrardan yazarım

yusufsalman

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Mart 2011 - 04:15:15
Silmek yerine isimlerini değiştirebilirsin. Ctrl+h ile gizli dizinleri gördükten sonra özellikle .gnome, .gnome2, .gconf varsa .themes, ayrıca .config gibi dizinlerin isimlerinin sonuna .yedek ekleyip oturumu kapatıp çıkarsan ayarların birçoğu sıfırlanmış olur.

Eğer sorun düzelmezse yeni oluşanları siler, eskilerinin isimlerini düzeltirsin.

Bunun yerine, uğraşmak istemiyorsan kendine yeni bir kullanıcı açıp sistemi bir süre onunla da deneyebilirsin.

Dün bu dediğinizi yaptım. Dünden beri deniyorum, bahsettiğim sorunla karşılaşmadım.
"In the beginning there was nothing, which exploded."

heartsmagic

Bu durumda sende tema veya bir başka özelleştirmeden şüphelenebiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusufsalman

geçen gün sorun yaşadığımda yaptığım değişikliklerin aynılarını iki gündür aşağı yukarı aynen yaptım. bir fark, ek tema indirmedim. bilgisayarın kendisindeki temalardan kullandım. iki gündür sorun yok.

heartsmagic

@yusufsalman, demek ki "sapına kadar ubuntu abisi" olmaya gerek yokmuş değil mi? :)

tanzer

Ben Gnome ye dönüp test edemedim. Edebilirsem buraya geçerim. Fakat bu sorunun tema kaynaklı olduğu fikri bana inandırıcı gelmiyor.  Baştan gtk kaynaklımı acaba diye düşünmüştüm ama şimdi  Xserver ile ilgili olabilir diye düşünüyorum.  Ekranın sadece bir bölümüne böyle kalıcı bir görüntü nasıl çizilecek? Ne çizecek. Üstelik bu görüntünün altına açılan diğer görüntülerin o bölümü denk gelen kısımları da kalıcı oluyor ve o bölüm yeniden çizilmiş oluyor.  Eğer bu tema kaynaklı bir hata ise, gerçekten çok şaşırırım. Kaldıki ben bir çok defa tema değiştirmiştim ve bu sorun hep vardı.

heartsmagic

@tanzer, sorun ortak olabilir belki ama gördüğüm kadarıyla çözümler değişebiliyor. Bir önceki sayfada bir başka arkadaş bir başka şekilde çözmüş. Ayrıca mesele sadece temaya da çıkmayabilir, tüm Gnome ayarlarını sıfırladı sanırım @yusufsalman.

Eğer X genel sorunu olsaydı bizlerde de olurdu. Eğer grafik kartı sorunu olsaydı farklı kartlar olmazdı. Belki de aklımıza gelmeyen çok başka bir şekilde X ile alaksı olabilir, sonuçta senin durumun da farklılık arz ediyormuş.

yusufsalman

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Nisan 2011 - 15:10:33
@yusufsalman, demek ki "sapına kadar ubuntu abisi" olmaya gerek yokmuş değil mi? :)

saygılar, sevgiler...

bu arada evet, tüm ayarları sıfırlamıştım. yani tema kaynaklı olmayabilir. günlerdir bende sorun yok, ama diğer arkadaşların sorunları da çözümlenince yolumuza devam ederiz sanıyorum =)