sudo: aptitude: command not found hatası

Başlatan mete13, 17 Ekim 2010 - 22:19:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mete13

yeni kurduğum ubuntuda codec ve flash için bu komutu sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras yazdığımda bu hata komutunu veriyor .

barış

sudo apt-get install aptitude komutu ile yükleyebilirsiniz, ancak her zaman diyoruz; "araştırın" diye. Lütfen biraz daha duyarlı olun arkadaşlar bu konuda.

mete13

kusura bakmayın hata bende sudo: aptitude: command not found bu şekilde arattığımda bir şey çıkmayınca buraya yazdım. Bundan sonra yazmayız merak etme

Bloodless

Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Bloodless - 18 Ekim 2010 - 00:36:25
Haha trip attı =)
Tamam trip atsın da arama kutusuna aptitude yazdığında çıkan ilk sonuca da baksın bir zahmet.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Daimi olarak en çok çevirimiçi olabilen 1 000 kişiyi bulalım ve bir üst mesajdaki (hearstmagic'in mesajı) imzayı zorunlu hale getirelim... Harbiden öneriyorum...

Ubuntu felsefesi, GNU/Linux felsefesi falan ona ne kadar uyar bilemiyorum... Üyeler olarak bu konularda da çok hassasız gerçi...

Ek: Birisi dese ya bana "kardeşim arama yapsana, öneri ve istekler başlığı var görmüyor musun" falan... Ne kadar manidar olur... =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mertemredd

bu nasıl iş ya, forumda araştırsana bilmem ne ters ters cevaplar sanada YAZ İŞİN NE diyelim aynı şey yapılan muameleyle, bu tür abuk sabuk şeyler yazıp insanları soğutucağınıza alt tarafı daha önce paylaşılan bir link atılır olur biter giren herkezde görür.

bytan

@mertemredd,

Maalesef yapılan iş senin düşündüğün gibi değil. Kullanıcı kendisi için, kendisinin kullanacağı ve ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmak için tek bir satır ile yapılabilecek ufak aramayı yapmazsa, bir başkası onun yerine bu aramayı yapıp ona bağlantıyı atmaz. Bu da normaldir. Buna rağmen ilk atılan iletiyi de görüyorsun, kendisini hiçbir şekilde ilgilendirmeyen bir konuda, salt başkasına yardım amacıyla, o başkasının bile yapmadığı aramayı yapıp bağlantıyı bulup kullanıcıya veren üyemizi de görüyorsun. Sonraki "Lütfen duyarlı olun" içerikli iletiye bu kullanıcının verdiği yanıtı da görüyorsun.

Eleştirirken bunları da göz önünde bulundurmalısın. Ne yaparsan yap eğer yaranamıyorsan, "arama yapmadan önce konu aç" yöntemini benimsemek daha az baş ağrıtıyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

krwlng

@mertemredd, mesaj sayınız 500 üzeri olup ta forum için gerçekten bir şeyler yapmayı düşündüğünüz zaman, bu durum gerçekten çok can sıkıcı olmaya başlıyor, bence önyargılı olmayın, ilk günler ben de öyle düşünüyordum, yazsınlar kardeşim ne var sanki diye, fakat kendi başıma 1 günde aynı 10 soruya aynı linkleri yapıştırınca bu düşüncemden vazgeçtim.
Benim tavsiyem forumun giriş sayfasına bu tip çok sorulan birkaç soru için pano açılsın ve oradan büyük ve renkli olarak sürekli kaysın yazılar.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mehmetux

Alıntı yapılan: mertemredd - 01 Nisan 2011 - 11:02:07
bu nasıl iş ya, forumda araştırsana bilmem ne ters ters cevaplar sanada YAZ İŞİN NE diyelim aynı şey yapılan muameleyle, bu tür abuk sabuk şeyler yazıp insanları soğutucağınıza alt tarafı daha önce paylaşılan bir link atılır olur biter giren herkezde görür.
Bu mesaja harfi harfine olmasa da  bir kısmına katılıyorum, zaten soruya cevap olarak forumda var olan bir konu linki gönderilirse karşıdaki insan forumda zaten varmış, bundan sonra daha iyi araştırmalıyım gibi bir şey düşünür, hatta bana göre verilen cevapta forum içinde bir link verilmesi "ah be kardeşim arama yapsan bulurdun" anlamına gelir, aynı kişi aynı hatayı tekrarlar hatta tekrar etmeye ısrar ederse bazı konular daha açık anlatılabilir. Tabi bunlar benim görüşlerim.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

EnziM

Aslında aradım bulamadım gibi bir bölüm açılsa bu tarz basit şeyleri bulamayanlar oraya konu açsa nasıl olur bu tarz tartışmalarda baya bir azalır. O bölümdede bulanlar linki verir. Eğer konu gerçekten forumda yoksa gerekli bölüme taşınabilir.

mertemredd

Dediklerinize katılıyorum, bu gibi forumlarda kimse kimsenin işini yapmak zorunda yada cevap vermek zorunda değil tamamiyle gönül hoşluğu, amaç yardımcı olmak, bilenin bilgisini paylaşması, öğretmesi, hayatım boyunca yardım için forumlarda en fazla 5 sefer konu açmışımdır, aradığım şeyi burda bulamazsam başka forumlara gider bakarım, benim demek istediğim, bunu düzgün bir üslubla değilde, kızarak, dalga geçerek bunlar çirken forumdan soğutur insanı, haha tirip attı bu nedemek böyle bir şey olabilir mi, lütfen bi daha ki sefere aratınız daha önce bu konu açılmıştı denir biter, bu kadar, ben bunu belirtmek istedim.

Alakanıza Teşekkürler..

bytan

Alıntı yapılan: mertemredd - 01 Nisan 2011 - 12:10:34
lütfen bi daha ki sefere aratınız daha önce bu konu açılmıştı denir biter, bu kadar, ben bunu belirtmek istedim.

Konuyu da uzatmak istemiyorum. Ancak biraz daha açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum.

Dikkat edersen, öncelikle konunun bağlantısı verilmiş. Bu yapılan, @mehmetfun'un açıklayarak belirttiği anlama gelmiş. Başka bir arkadaşımız ise "lütfen duyarlı olun" iletisi atmış. Kısaca yukarıda alıntındaki belirttiklerin bu başlıkta yapılmış. Peki bu belirttiklerini yapınca nasıl bir karşılık yazılmış? Bu dediklerin yapıldığında bile gelen tavır ortada.

Haliyle sonrasında da bu tavrı yüzünden tepki alıyor. İlk iletinde eleştirdiğin tepkinin sebebi aslında kullanıcının tavırlarından başka bir şey deği.

Sadece kullanıcıya gelen bu tepkiyi baz alarak eleştirmek de yanlış oluyor.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mertemredd

Haklısınız, bilgiledirme için teşekkür ederim.