Bir kac TIK ile Ubuntu 10.10 da Mac OS X Keyfi

Başlatan cafenetland, 06 Kasım 2010 - 23:01:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Mac efektleri değildir sanırım onlar, Compiz'in becerileridir. Kısacası Compiz yöneticinle değiştirmeyi deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Neptunmavisi

Ben Hiç beğenmedim.  Ubuntu nun kendi orjinal teması çok daha güzel. bir müddet böyle kullanır sonra kaldırırım MacosX Temasını.  Ubuntu Kendiside temasıda Macten ve Winden çok daha Süper bir işletim sistemidir.
İşlemcide AMD, İşletim sisteminde Linuxtan şaşmam.

Blade44

@heartsmagic

Compiz ayarlarına baktım orada yoktu. Hatta efektleri kapattığımda da devam etti.

cd ~/.macbuntu/10.10-2.3/

./uninstall.sh

Bu komutları girdikten sonra düzeltebildim...

pijamalı_ninja

hocam üst ve sol menü kayboldu compiz'i kurcalarken nasıl geri getiricem bilen varmı :D

sema

Alt + F2 ile şu denenebilir:

compiz --replace
susema

Emin Tarık

Öncelikle elinize sağlık çok güzel bir tema..

Ama benim çok ama çok ilginç bir sorunum oldu ve şuan çok büyük hayal kırıklığına uğradım.Gördüğüm kadarıyla ilk karşılaşan da benim.
Ben kodları yazıp yükledikten sonra güzel güzel kullanırken yeniden başlattığımda tamamen tema kayboldu daha doğrusu herşey.
Home dizinimin içi garip ENCRYPT türevi dosyalarla doldu ve eski dosyalarıma ulaşamıyorum ve onun haricinde HDD üzerinde diğer parçalara ya da ek HDDlere ulaşamıyorum hep mount error code 21 hatasını veriyor.
Açıkcası çok şaşırdım ,tam da tema çok hoşuma gitmeye başlamıştı ki çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım program sanki ilk UBUNTU kurduğum düzene geri döndü programların hepsi öntanımlı neler yüklendiyse o ayarlarla çalışıyorlar.
Örnek Chrome açtığımda ilk açıldığı gibi bütün yer imleri dahil gitti. Sanki bir dizin /etc altı tamamen silinip ilk değerlerine geri döndü.
Arada başka hiç bir işlem yapmadım
Sizce nedeni ne olabilir?
Bilmiyorum orada bana yardımcı olabilecek biri var mı eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.?? :-\

heartsmagic

@Emin Tarık, belirttiğin encrypted meselesine bir tema sebep olmaz. Ev dizinini falan şifrelemeye mi çalıştın?

Emin Tarık

@heartsmagic, öyle bir durum söz konusu değil ;
Örnek; ECRYPTFS_FNEK_ENCRYPTED.FWbzfkzUZHnSCESkZxa9YAwpJdgALXe0q3C7CaJARAUWHj42LTqA2wvhWE-- oluşan dizin isimlerinden sadece bir tanesinin ismi ve bunun gibi bir sürü dizin ve dosya oluştu sonuçta onlara girilebiliyor ama içleri ya kırık dosyalar ya da linkler. Tek sağlam kalanlar ise ilk UBUNTU yüklendiğinde olanlar Resimler ,Müzik vb. temel klasör isimleri ve onlar da doğal olarak boş gibi.

Açıkcası buna hiç bir çözüm ya da neden de üretemedim, bunların olması tamamen rastlantı olmasının dışında bilgisayarıma konunun başında yazan kodları girdikten ve bilgisayarı başlattıktan sonra oldu.
Temayı yeniden kurdum şimdi yine çalışıyor ama böyle bir durumda nasıl kullanmaya devam edilebilir tartışma konusu.
Çünkü rastlantı değilse böyle bir durum gerçekten çok can sıkıcı. Ve hala uğraşmama rağmen DOSYA SİSTEMİ haricinde hiç bir sisteme giremiyorum UBUNTU üstünde.
Yani temayı yükledikten sonra olağandışı bir şey yapmadım :-\

eleaf

Forumda bir çok mac teması var, sanırım buydu benim yüklediğim. Mouse'a click sesi vermişler, temayı yüklemeden klavyeye yada mouse ses verebiliyormuyuz?   

Edit: Cevap gelmeyince  araya girdim kusura bakmayın

heartsmagic

@Emin Tarık, eğer temanın kurulum betiği bir şeyleri değiştirmediyse sendeki sorunlara başka bir şeyin neden olması lazım. Zira bu temayı kurup kullanan, deneyen birçok insan oldu diye hatırlıyorum. Eğer kurulum betiği değiştiyse bilemem.

İşin daha da üzücü tarafı senin durumuna neyin sebep olduğunu anlayamadığım gibi, çözümünün ne olduğunu da bilemiyorum. Fakat dediğim gibi "encrytpted" ibaresi ev dizininin şifrelenmesi ile ilgili gibi geliyor bana. Son zamanlarda böyle bir şeyler yaptın mı diye tekrar sorayım.

Emin Tarık

@heartsmagic, emin ol ki kurulum betiğiyle alakası yok orada ne yazıyosa onu denedim.
Ben de inanıyorum ki temanın dışında başka bir şey sebep olmuş olabilir. Ama son işlemim içinde tema kurma haricinde bir işlem yapmadım.

Senin çözemediğin gibi açıkcası ben de çözemiyorum problemi büyük bir ihtimal yeniden kuracağım ubuntuyu.

Neyse yine de teşekkür ederim.

ercinaydin

Tam Ekran modunda kullandığınız halde mi böyle bir sorun yaşıyorsunuz ?
Eğer bu sorun sadece web tarayıcınızda ise f11 tuşunu kullanarak penceresiz ekran genişliğinde kullanmaya başlayabilirsiniz .

NOT: Bu mesajı programları açtığında ekranın alt kısmının boş kaldığını söyleyen arkadaş için paylaştım . . .
"Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar."  Walter Gropius

m17

cd /tmp/Macbuntu-10.10/
Bu kodu giriyorum takılı kalıyor.

bytan

Kullandığın sistem sürümün nedir ve önceki işlem basamaklarını da içeren tam uçbirim çıktısını buraya aktar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

madyel