[Çözüldü] XP + Ubuntu yapacağım, öncesinde ufak bir soru.

Başlatan Bedreddin, 05 Ağustos 2008 - 12:03:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bedreddin

Merhabalar.
İstiyorum ki bilgisayar açılırken XP mi Ubuntu mu diye sormasın. Daha önce okumuştum bununla ilgili birşeyler, PC açılırken müdahale etmezsek XP açılıyordu. Edersek de seçim ekranı geliyordu. Nasıl oluyordu o bilgilendirebilir misiniz?
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

Sypro

:S

Grub ekranını düzenleyip default olarak windows seçersiniz, süreyi de 3 saniye yaparsınız, 3 saniye içinde bir tuşa basmazsanız windows açılır. Açılır açılmasına da müdahale etmeden kısmını umarım ben yanlış anlamamışımdır. Bir de aklıma takıldı, neyi seçeceğinizi sormazsa nasıl seçmeyi düşünüyorsunuz?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: Sypro - 05 Ağustos 2008 - 12:29:35
:S

Grub ekranını düzenleyip default olarak windows seçersiniz, süreyi de 3 saniye yaparsınız, 3 saniye içinde bir tuşa basmazsanız windows açılır. Açılır açılmasına da müdahale etmeden kısmını umarım ben yanlış anlamamışımdır. Bir de aklıma takıldı, neyi seçeceğinizi sormazsa nasıl seçmeyi düşünüyorsunuz?

Arkadaş menu.lst deki "hiddenmenu" fonksiyonundan bahsetmek istemiş.
Xp yi varsayılan yapıp hiddenmenu yü aktifleştirip açılışta ubuntu yu isterse "esc" ye basıpta seçim yapacak.

Yanlış anlamamışımdır herhalde.

Sypro

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Bedreddin

Evet izzetguntalaz'ın dediği gibi yapmayı düşünüyorum. Bu adreste ilgili bilgi bulabildim ancak örneklendirmemişler nasıl kullanacağımı. Fikir verebilir misiniz acaba?
      bu hasret bizim!

izzetguntalaz

Alt + F2 gksu gedit /boot/grub/menu.lst

Sonrasında

Senin için görüntüdeki noktalar önemli.
Timeout: geçecek zamanı belirler.
default: 0 ise ilk sistemi açar 1 ikinci 2 üçünsünü açar. Title ları say kaçıncıysa ona göre numaralandır.
hiddenmenu: Önündeki kareyi kadır sadece.

Bedreddin

bu hasret bizim!

erginemr

Konu ile ilgili bir de şu başlığa bakın:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1753

Böyle bir Grub ekranınız olursa, gizlemek istemeyebilirsiniz.  ;)

Bedreddin

Deneyeceğim, eğer öyle de rahat edemezlerse - tek başıma olsam Windows'u silerdim sanırım - yine gizlemek en iyisi olacak :) Teşekkürler :)
      bu hasret bizim!