[Çözüldü] Netbeans 6.9.0, 6.9.1 çalışmıyor: Ubuntu 10.10

Başlatan norelpy, 11 Mart 2011 - 03:50:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

norelpy

Selamlar,
netbeans.com sitesinden netbeans 6.9.1 sürümünü indirdim ve kurdum. Program gayet başarılı bir şekilde çalışıyordu. Fakat bugün programı çalıştıramadım. Netbeans ikonunun üzerine tıkladığımda en ufak bir tepki yok. Programı kaldırdım ve yeniden kurdum sorun düzelmedi. Bende bu sefer synaptic menager de yüklü olan netbeans 6.9.0'ı kurdum. Bu sürümde çalışmadı. Yeni yüklediğim sürümün üzerien tıklıyorum, program açılacak gibi oluyor ve sonra kendisi otomatik olarak kapanıyor. Baktım olmayacak bilgisayarı açıp kapattım. Ama nafile. Sorun nedir acaba bilen var mı arkadaşlar ?

sema

Uçbirimden çalıştırmaya dener misin, verdiği çıktıyı görsek?
susema

norelpy

Ben bunu elle kurdum. Dosyalarını localde saklıyor. Terminale netbeans yazdım çalışmadı. Elle kurulan programların masterları nerde saklanıyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mart 2011 - 04:41:16

Netbeans'ın klasörü: usr/local/netbeans-6.9.1 şeklindedir. Dediğim gibi konsoldan çalıştıramadım. Ama uygulamalar sekmesinde programlama menüsünde yer alıyor fakat çalışmıyor. Çalışmamasını anlarım ama, şimdiye kadar sorun çılarmadan çalıştı bugün neden böyle bir verdi anlamış değilim.

sema

Neden elle kuruyorsunuz?

Programı kaldırdığınızda ayarları korunuyor olmalı. Haliyle ne kadar baştan yüklerseniz yükleyin eski ayarlarla devam ediyor. Kaldıracaksanız ayar dizinini de elle silmeyi deneyin, sonra yeniden kurun.
susema

norelpy

Benim istediğim sürüm paket yöneticisinde yok o yüzden elle kurdum. Bu sizin söylediğiniz ayarlar nerde ? Nasıl silebilirim onları?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mart 2011 - 15:47:29

Elle kurduğumu kaldırdım ve paket yöneticisinden netbeans'ı kurdum ama gene çalışmadı.
Konsoldan
Alıntı Yapnetbeans
yazıp çalıştırdım.
Karşıma aşağıdaki hatalar çıktı:

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/openide/util/Utilities
at org.netbeans.JarClassLoader$JarURLStreamHandler.openConnection(JarClassLoader.java:853)
at org.netbeans.JarClassLoader$JarURLStreamHandler.openConnection(JarClassLoader.java:831)
at java.net.URL.openConnection(URL.java:945)
at java.net.URL.openStream(URL.java:1010)
at org.netbeans.MainImpl$BootClassLoader.searchBuildNumber(MainImpl.java:270)
at org.netbeans.MainImpl$BootClassLoader.<init>(MainImpl.java:238)
at org.netbeans.MainImpl.execute(MainImpl.java:170)
at org.netbeans.MainImpl.main(MainImpl.java:81)
at org.netbeans.Main.main(Main.java:78)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.openide.util.Utilities
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:307)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:248)
... 9 more

Sorun nedir acaba?

DoGuKaN

sudo ile çalıştırmayı deneyebilir misiniz? Geçen gün ben de kurdum ve açılmıyordu, sudo ile açıldı.

norelpy

maalesef sudo ile de aynı sorunları verdi. Yok mu arkadaşlar bunun bir çözümü?

sema

Şunun çıktısına bakabilir miyim:

cat /usr/local/netbeans-6.9.1/etc/netbeans.conf
susema

norelpy

Alıntı yapılan: candy - 12 Mart 2011 - 02:04:55
Şunun çıktısına bakabilir miyim:

cat /usr/local/netbeans-6.9.1/etc/netbeans.conf
Konfigurasyon dosyasını sizin belirtiğiniz dizine yazmadı. /home/{user}/netbeans-6.9.1/etc/netbeans.conf şeklindedir.
KOnfigurasyon dosyası:

# ${HOME} will be replaced by JVM user.home system property
netbeans_default_userdir="${HOME}/.netbeans/6.9"

# Options used by NetBeans launcher by default, can be overridden by explicit
# command line switches:
netbeans_default_options="-J-client -J-Xss2m -J-Xms32m -J-XX:PermSize=32m -J-XX:MaxPermSize=200m -J-Dapple.laf.useScreenMenuBar=true -J-Dapple.awt.graphics.UseQuartz=true -J-Dsun.java2d.noddraw=true"
# Note that a default -Xmx is selected for you automatically.
# You can find this value in var/log/messages.log file in your userdir.
# The automatically selected value can be overridden by specifying -J-Xmx here
# or on the command line.

# If you specify the heap size (-Xmx) explicitely, you may also want to enable
# Concurrent Mark & Sweep garbage collector. In such case add the following
# options to the netbeans_default_options:
# -J-XX:+UseConcMarkSweepGC -J-XX:+CMSClassUnloadingEnabled -J-XX:+CMSPermGenSweepingEnabled
# (see http://wiki.netbeans.org/wiki/view/FaqGCPauses)

# Default location of JDK, can be overridden by using --jdkhome <dir>:
netbeans_jdkhome="/usr/lib/jvm/java-6-sun"

# Additional module clusters, using ${path.separator} (';' on Windows or ':' on Unix):
#netbeans_extraclusters="/absolute/path/to/cluster1:/absolute/path/to/cluster2"

# If you have some problems with detect of proxy settings, you may want to enable
# detect the proxy settings provided by JDK5 or higher.
# In such case add -J-Djava.net.useSystemProxies=true to the netbeans_default_options.

sema

Değiştirmeyi düşündüşüm özellik, değiştireceğim şekildeymiş zaten. Şöye yapalım, başlangıç klasöründe ctrl + h ile görebileceğiniz gizli dosyalar ,çinde .netbeans dizini de var mı? Eğer varsa, programı kaldırın, o dizini de silmeyi unutmayın, sonra yeniden kurun. Biraz eziyetli ama..
susema

norelpy

Alıntı yapılan: candy - 12 Mart 2011 - 03:19:18
Değiştirmeyi düşündüşüm özellik, değiştireceğim şekildeymiş zaten. Şöye yapalım, başlangıç klasöründe ctrl + h ile görebileceğiniz gizli dosyalar ,çinde .netbeans dizini de var mı? Eğer varsa, programı kaldırın, o dizini de silmeyi unutmayın, sonra yeniden kurun. Biraz eziyetli ama..

Sorunu buldum.
Konfigurasyon dosyasında bulunan
netbeans_default_userdir="${HOME}/.netbeans/6.9"
satırı
netbeans_default_userdir="${HOME}/.netbeans/6.9.1"
şeklinde değiştirdim. Şimdi çalışıyor.
Herşeye eyvallah ama anlamadığım bir şey var: Ben bunu ilk kurduğumda sorunsuz çalışıyordu. Nasıl oldu daha sonra sorun verdi ve defalarca kaldırıp kurmama rağmen neden düzelmedi?
Linux'ta yeniyim. Hiyerarşik yapısını henüz kavramadım. Sanırım baya da bir zaman alacak.

sema

Konunun çözülmesine çok sevindim. Görmesi zor bir neden gerçekten ama ilk kaldırdığımızda ayar dizinini de silseydik sorun çözülecekti. İlkindeki çalışmasını açıklayamıyorum ama sonradan çalışmasını  söylediğim gibi önceki ayarın korunmasına bağlayabilirim, sanırım önceki sürümünüz 6.9 idi.

Her neyse, önemli olan problemin çözülmüş olması. Konunun ilk başlığını [Çözüldü] olarak etiketleyebilirsiniz hatırlamasını da yapayım. Geçmiş olsun :)
susema

krwlng

Netbeans bazen bu tip basit hatalar yüzünden açılmayabiliyor, benim en çok canımı sıkan şey ise j2me yükleyip, onunla tamamen alakasız ruby yüklemediğim zaman j2me'nin hata verip çalışmaması, bunu bug olarak bildirsem mi acaba?
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sema

Belki başka bir sebebi de olabilir. Diğeri için kurduğu bağımlılıkarı kaldırıyor olabilir mi? Bilmiyorum ama eğer istersen farklı bir başlıkta incelenebilir hata kaydı öncesinde.
susema

krwlng

Normalde bağımlılık gerektirenler kendi içerisinde kırmızı yazı ile belirtiliyor ve bir bağımlılık kaldırılırsa kurulum başlamıyor, fakat bir çok kez denk geldiğim gibi genellikle ruby bazen de başka platformları kurmadığım zaman j2me hata verip kapanıyor, tekrar kurulum yapıp onları seçersem çalışıyor. Bakıyım son sürümde düzelmezse farklı bir konu olarak tartışılabilir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!