fatrat tray icon değiştirme

Başlatan fallofahero, 11 Mart 2011 - 16:58:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fallofahero

sistematik acil bir durum yok ama sinir eden bir durum fatrat indirme programının tary icon denen yerdeki ikonunu nasıl değiştirebiliriz acaba dosyalarındaki ilgili .png ve .xpm resim dosyalarını değiştirdim ama o tray ikonu değiştiremedim bir türlü internette de bu konuda kaynak bulamadım kullanan, bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

sema

Paneldeki ikondan bahsediyorsunuz sanırım. İkona sağ tıklayıp özellikler deyin, zaten sonra ikonuyla birlikte bir pencere beliriyor, o ikona tıklarsanız sizi ikonun olduğu yere götürür, sonra da istediğiniz herhangi bir ikonla değiştirirsiniz, format ve isminin aynı olması gerektiğini söylememe gerek yok zaten.
susema

fallofahero

panele kendi eklediğimiz değil hani genelde saatin yanında olur ya network manager olur standart, küçültünce "Uyarı Alanı" kısmına küçülür oradaki ikondan bahsediyorum ve dediğim gibi zaten 2-3 tane fatrat ikou vardı sistemde en azından aratınca çıkan onları değiştirdim menüdeki ve hatta program merkezindeki program ikonu değişti ama sistem çekmecesi mi diyim tray ikon mu diyim o "uyarı alanı" ndaki değişmedi hala 

sema

Şöyle bir arama yapıp ismi geçen programın bulunduğu yerlere bakılabilir, ikon, logo gibi çıktıların gösterdiği yere bakıp istediğimiz ikonla değiştirebiliriz (programın ismi yerine programın ismi yazılacak desem gereksiz şey mi demiş olurum?):

find ~ -iname '*fatrat_mı_bu_programın_ismi*' -print
susema