Disk Bölümleme Yapamıyorum

Başlatan cemx_19, 13 Mart 2011 - 16:58:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemx_19

Bu konu hakkında birçok başlık açılmış ama benim sorunum farklı.İlk defa Linux kullanacağım ve hiçbir bilgim yok nasıl kullanıldığı,çalıştığı hakkında.
Bilgisayarım 250 gb hdd.100 gb c ve 150 gb d.Ben d sürücüsüne kurmak istiyorum ve 100 gb yer ayırmak istiyorum.Ama kurulum esnasında disk bölümlemek için bir pencere açılıyor ve bu pencerede iki bölüm var.Birisinde Ubuntu yazıyor ve 81 gb,diğerinde dosya resmi var ve ondada 81,5 gb yazıyor.Şimdi ben bu bölümlemeyi neye göre yapacağım.D sürücüsünde Ubuntu için 100 gb yer ayırmak istiyorum.

bytan

Wubi olarak mı kuruyorsun yoksa cd ile mi boot ettin?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cemx_19

Cd'den boot ettim.Windows yanına kur dedim.Disk bölümlemeye kadar herhangi bir sorun yok ama disk bölümlemeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.Windows'taki datanın zarar görmesini istemiyorum.D sürücüm bomboş.Bu d sürücüsünün belli bir bölümünü Ubuntuya ayırmak istiyorum.Asıl kafamı karıştıran şey,disk bölümleme ile ilgili açılan ilk pencerede iki bölüm gösteriyor.Konuda belirttiğim gibi,bir tanesinde Ubuntu yazıyor 81 gb,diğerinde bir klasör resmi var ondada 81,5 gb yazıyor.Sürükleyerek disk alanını belirleyin diyor.

bytan

Windows'un yanına kur demeyeceksin. O ekranda gelişmiş yapılandırmayı seçmelisin. Resimli anlatıma baktığında göreceksin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23978.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cemx_19

Teşekkürler.Az önce birşeyler buldum.Anladım galiba.Verdiğin linkede bir göz atacağım.